Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su srebrnu medalju, ujedno i prvu za tim Srbije na II Evropskim igrama u Minsku, u disciplini vazdušni pištolj mix tim.

Zlatna medalja otišla je ruke tima iz Rusije, a bronzu je osvojio tim Nemačke. Zorana i Damir su kao treći iz kvalifikacija ušli četvrtfinale, a iz četvrtfinala kao drugi došli do borbe za zlatnu medalju

„Veliki je uspeh i naravno da smo srećni što smo probili led za tim Srbije, osvojili prvu medalju i verujem da će ih na kraju biti puno.  Lično mi je drago što sam nastavio niz jer je ovo treća medalja na Evropskim igrama, nakon Bakua gde sam osvojio dve. Nadam se da će se niz nastaviti i za mene, ali i za nas strelce generalno. Evropske igre su nam i važna stanica i provera na godinu dana pred Tokijo, rekao je Damir Mikec nakon uručenja medalja.

Povezana vest:  OI 2016, Đoković napustio Olimpijsko selo, želi mir pred početak

U meču za zlato tim iz Rusije je startovao bolje, bio precizniji i došao do pobede.

„U finalu smo u startu krenuli da kaskamo za ruskom ekipom, posle smo pokušavali da ih sustignemo i bili smo blizu, ali sve u svemu danas su ipak oni bili bolji. Puno nam znači ova medalja jer i Damira i mene sutra čekaju nastupi u individualnim disciplinama. Sigurno će nam ovo dati dodatno samopouzdanje. Imajući u vidu da se ovde u Minsku deli po jedna kvota u svakoj individualnoj disciplini rezultati će sigurno biti vrlo visoki i kvalitetni i to me raduje,“ rekla je Zorana Arunović.

Povezana vest:  OI mladih: Srpski strelci bez četvrtfinala u nadmetanju internacionalnih mikseva