ekoliompijada_sjenica_4

„EkOlimpijada Srbije“ održana i u Sjenici

U Sjenici je danas u prisustvu predsednika OKS Vlade Divca, predsednika opštine Muriza Turkovića i sportista olimpijaca iz ovog kraja održana druga ovogodišnja “EkOlimpijada”.

ekoliompijada_sjenica_1Posle dece iz Velikog Gradišta i đaci iz Sjenice imali su priliku da igrajući se i učestvujući u nizu kultrurnih, edukativnih i ekoloških radionica nauče nešto što nisu znali o istoriji olimpijskog pokreta i o olimpijskim vrednostima i principima sa posebnim akcentom na zažtitu životne sredine.

“EkOlimpijadu” u Sjenici svečano je otvorio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac u društvu predsednika opštine Sjenica, Muriza Turkovića i sportista olimpijaca iz ovog kraja.

Povezana vest:  OKS pokrenuo izborni postupak za predsednika i ostale funkcije

Predsednik OKS poručio je učesnicima EkOlimpijade: “Važno je baviti se sportom i čuvati prirodu,  pogotovo ovde kod vas u Sjenici, koja ima prelepo okruženje. Siguran sam da ovde medju vama ima budućih olimpijaca. Hteo bih da vam kažem da u životu nije važno ko smo i odakle smo, već samo da budemo dobri ljudi I da verujemo u sebe. Kao što sam i ja iz Prijepolja uspeo da ostvarim svoje snove tako bi i vi iz Sjenice trebalo da verujete u svoje snove i težite da ih osvartite. Bavite se sportom, čuvajte prirodu i trudite se da budete najbolji u svemu što radite u zivotu”. Predsednik OKS je dodao i da je 24. maj poseban, jer je to Evropski dan parkova.

Povezana vest:  Ðoković: Izvinjavam se navijačima, telo mi je otkazalo

Predsednik opštine Muriz Turković, poželeo je dobrodošlicu svim prisutnima, posebno gostima i dodao: “Drago mi je što smo svi danas ovde povodom EkOlimpijade. Želim svim učesnicima fer igru, sportsku borbu i da se lep proved. Želim vam da kroz igru i druženje naučite da čuvate prirodu. Verujem da će Sjenica biti pravi domaćin i opravdati očekivanja”.

Deca iz Sjenice su se učestvujući u EkOlimpijskim radionicama saznala kakvo je stanje u prirodi u Srbiji i koji su sportovi direktno ugroženi lošim odnosom prema životnoj sredini. Naučili su na koji način oni mogu da pomognu i šta mogu da urade kako bi tome naučili svoje drugare i roditelje.

Povezana vest:  Mutko: Bićemo srećni ako Rusija bude među pet na ZOI

Naučili su kako se peva himna, kako se organizuju navijačke koreografije i kako treba da se ponaša jedan sportista na terenu, a navijač na tribini.

Po okončanju svih radionica deca su demonstrirala deo onoga što su naučila, izvodeći svečanu ceremoniju podizanja zastave, a potom im je predsednik OKS Vlade Divac uručio medalje i diplome za uspešno razvijen EkOlimpijski duh.