vlade_divac (3)

Divac: Nadamo se medaljama na OI 2012.
 
Predsednik Olimpijskog komiteta Vlade Divac ocenio je danas da je otvaranje Srpske kuće u Londonu izuzetno značajno za predstavljanje Srbije tokom Olimpijskih igara 2012. i rekao da se nada da će naši sportisti na Olimpijadi osvojiti i neke medalje.
-Nadamo se i cilj je svih nas da ne samo da se predstavimo u najboljem svetlu nego i da osvojimo neke medalje – rekao je Divac.
Kako je istakao, naši sportisti su postigli uspeh i plasmanom na Olimpijadu, a u ovom trenutku procena je da ćemo na Igrama imati 80 do 90 sportista.
Divac je ponovio da je otvaranje Srpske kuće u, kako je istakao, elitnom delu Londona važno jer će dati mogućnost da se Srbija predstavi ne samo u sportskom delu već i u kulturi i ekonomiji.
-Svi olimpijski komiteti imaju svoje mesto za vreme Olimpijskih igara tako da smo i mi dobili Srpsku kuću – kazao je Divac i dodao da je Kuća otvorena zahvaljujući Ministarstvu spoljnih poslova s kojim Olimpijski komitet ima odličnu saradnju.
Zahvaljujemo se ministarstvu i drzavi Srbiji jer razmišljaju kako da se predstavimo u Londonu na najbolji mogući način, naveo je Divac.
Povezana vest:  OI 2016, Nadal i Lopes osvojili zlato