Aleksandar_Drenovak_sa_osnovcima_u_Arandjelovcu

ODRŽANE SEDME PO REDU „EKOLIMPIJSKE IGRE“
Bokser Aleksandar Drenovak đacima pokazao tri osnovna udarca u boksu  

Sedme po redu „EkOlimpijske igre“ održane su danas u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Aranđelovcu, a sa osnovcima su se družili bokser Aleksandar Drenovak, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i naravno maskota olimpijskog tima Srbije – Srećko.

Prvi put posle 12 godina Srbija će na Olimpijskim igrama u Londonu imati svog predstavnika u boksu, a to će biti Aleksandra Drenovak. Na tribini u okviru „EkOlimpijskih igara“ Drenovak je svojim novim drugarima pokazao svoje rukavice i kacigu, kao i tri osnovna udarca u boksu. On im je ispričao kako je njegov najkraći meč trajao samo 20 sekundi i kako je za uspeh u sportu najvažniji trud: „Rad, rad i rad. Jedan posto je talenat, a sve ostalo je trening. Nadam se da će neko od vas posle našeg današnjeg druženja poželeti da trenira boks.“

Povezana vest:  ZOI SOČI 2014, Kovačević: Iako nije moja disciplina, moglo je bolje

O projektu „EkOlimpijskih igara“ predsednik OKS Vlade Divac je rekao: „Ovom akcijom želimo da deci približimo olimpijski duh i olimpijske vrednosti, da ih motivišemo da se bave sportom i da kroz bavljenje sportom steknu mnogo prijatelja. U njihovom uzrastu, važno je ničega se ne odricati, nego naći pravi balans između sporta i škole.“ Učesnicima „EkOlimpijskih igara“ predsednik OKS je rekao: „Budite dobri đaci i dobri drugari. Za vreme Olimpijskih igara u Londonu navijajte za Aleksandra i ostale naše sportiste,  a ko zna, na nekim budućim Igrama možda i vi sami budete deo Olimpijskog tim Srbije.“

Povezana vest:  Bubka: Veliki napredak Rija u pripremama za OI

„Učestvovanje u ovakvim akcijama je jako zanimljivo, a podrška najmlađih je iskrena i mnogo znači”, rekao je Aleksandar Drenovak.

Vojvođanska banka koja je već treću godinu partner Olimpijskog komiteta Srbije na programima olimpijskog obrazovanja i ovom prilikom je decu nagradila prikladnim poklonima, a Kompanija VISA top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta poklonila je i ovom prilikom Osnovnoj školi “Sveti Sava” 10 fudbalskih lopti.

„EkOlimpijske igre“ čine tri tematske celine. Na „Olimpijskom času“, koji se realizuje u saradnji sa organizacijom „Generations for peace“ deca kroz igru i druženje, uče o osnovnim olimpijskim vrednostima koje se stiču kroz bavljenje sportom. Na času „Olimpijskog engleskog“, koji se realizuje u saradnji sa „British Council-om“, uče osnovne pojmove iz oblasti olimpizma na engleskom jeziku, dok se u okviru tribine kroz razgovor sa sportistima, olimpijcima upoznaju sa nekim od olimpijskih sportova, da uče od svojih uzora i da u se najznačajnijem razvojnom dobu upoznaju sa pravim vrednostima. Na taj način oni se motivišu da treniraju i sutra možda i oni postanu olimpijci.
Pre Aranđelovca „EkOlimpijske igre“ održane su u Gornjem Milanovcu, Jagodini, Negotinu, Zemunu, Kruševcu i Borči, a do Olimpijskih igara u Londonu, učestvujući na “EkOlimpijskim igrama”, oko 8000 osnovaca, imaće priliku da osete duh olimpizma, nauče nešto novo i postanu ambasadori olimpijskog pokreta u Srbiji.

Povezana vest:  Indijcima pet kilograma zlata kao nagrada za medalje