OKS_novi_logo

OKS i RTS potpisali ugovor o saradnji

 

Olimpijski komitet Srbije (OKS) potpisao je danas sa nacionalnom televizijom ugovor o saradnji „Rio 2016“, koji se odnosi na predstojeći olimpijski ciklus. Ugovor su u holu javnog servisa potpisali predsednik OKS Vlade Divac i direktor Radio televizije Srbije (RTS) Aleksandar Tijanić.

-Olimpijske igre su najveći sportski spektakl, ali to nije samo sportsko, već dizajnersko i tehnološko čudo. RTS je pokrenuo na desetina akcija, među kojima i obnovu tornja na Avali. Imamo najveće iskustvo i najbolju opremu u regionu i mnoge televizije od nas traže HD opremu za prenos sportskih događaja – rekao je Tijanić.

Povezana vest:  Četvoro sportista bez olimpijskih medalja zbog dopinga

Divac je zahvalio na podršci RTS-u, koji od 1960. godine i Igara u Rimu, prati učinke domaćih i stranih sportista na Olimpijskim igrama.

-Sport je jedan od najboljih ambasadora ove zemlje. Na Olimpijskim igrama, koje počinju 27. jula, Srbija će imati takmičara i RTS će imati dosta posla. Budite sigurni da ćemo dati maksimum u sportu, ali i drugim obalstima, kako bi na najbolji način predstavljali našu zemlju – rekao je Divac.

Povezana vest:  "Sumnjivi" sportisti mogu da nastupaju za reprezentaciju

On je nakon potpisivanja ugovora uručio Tijaniću olimpijsku zastavu Srbije, a za uzvrat je dobio snimak otvaranja Olimpijskih igara 1996. godine u Atlanti i ceremoniju dodele medalja, na kojoj je košarkaška reprezentacija Jugoslavije osvojila srebro.