Ivan Lendjer zlazo 01MEDITERANSKE IGRE 2013
Još tri finala za Srbiju IV dana Mediteranskih igara u Turskoj

Nakon četvrtog dana jutarnjih kvalifikacija na Mediterasnkim igrama koje se održavaju u Turskoj od 20. do 30 juna., Srbija je izborila još tri finala uz sto postotni učinak naših plivača, tri nastupa – tri finala. Najpre odličnim plivanjem u disciplini 200 slobodno, Velimir Stjepanović kao drugi i Stefan Šorak kao treći, ušli su u finale i večeras će se boriti za medalje, da bi potom Ivan Lenđer izborio svoje drugo finale, stigavši treći u disciplini 50 delfin.
Odličan nastup srpskog tima u jutrošnjim kvalifikacijama četvrtog dana Mediteranskih igara u Turskoj. Velimir Stjepanović je izborio svoje drugo učešće u finalu isplivavši deonicu 200 slobodno u vremenu 1:50,49, što je ujedno i B standard za nastupajuće SP u Barseloni. U odličnom plivanju pridružio mu se i odlični Stefan Šorak koji je tik iza njega sa vremenom 1:50,89 izborio svoje prvo finale i mogućnost da se večeras obojica uključe u borbu za najsjajnija odličja. Kao šlag na tortu, došao je nastu Mediteranskog šampiona na 100 delfin, Ivana Lenđera, koji je kao treći izborio još jedno finale za naš tim i mogućnost za osvajanje još jednog odličja.
Trenutno sa osvojene dve zlatne medalje (Velimir Stjepanović 400 slobodno i Ivan Lenđer 100 delfin) u plivačkom delu takmičenja, Srbija trenutno zauzima šesto mesto iza reprezentacija: Italije, Španije, Francuske, Grčke i Slovenije.

Povezana vest:  ZVANIČNICI OKS U RIMU NA GENERALNOJ SKUPŠTINI EVROPSKIH OLIMPIJSKIH KOMITETA