OKS novi logoOLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE NOMINOVAN ZA SVETSKU NAGRADU MOK-A „SPORT I ŽIVOTNA SREDINA“

Olimpijski komitet Srbije nominovan je za prestižnu svetsku nagradu Međunarodnog olimpijskog komiteta „Sport i životna sredina“ za projektnu aktivnost „Podvodno čišćenje Savskog jezera na Adi Ciganliji“ u okviru projekta „EkOlimpijada Srbije“, koji sprovodi već šest godina u saradnji sa Ministarstvom nadležnim za zaštitu životne sredine.
Zajedničkom projektu Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine republike Srbije i Olimpijskog komiteta Srbije, veliki doprinos dali su i Delegacija Evropske unije u Srbiji, Gradski sekreterijat za zaštitu životne sredine, Savez organizacija podvodnih aktivnosti Srbije, Ronilački klub „Calypso“ i Žandarmerija.
Svečana dodela nagrade MOK-a „Sport i životna sredina“ za 2013. godinu, održaće se 30. oktobra u gradu domaćinu Zimskih olimpijskih igara- Sočiju, a predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije biće generalni sekretar Đorđe Višacki, izvršni direktor Damir Štajner i članica Komisije „Sport i životna sredina“ Božana Ostojić.
-Izuzetno je značajno za nas što smo uspeli da uđemo u najuži izbor za nagradu Međunarodnog olimpijskog komiteta, jer to dokazuje da MOK vrednuje naš rad, da percipira Olimpijski komitet Srbije kao društveno odgovornu organizaciju, a državu Srbiju kao zemlju koja posebnu pažnju posvećuje zaštiti životne sredine. Ponosni smo na ovaj projekat koji je još jedan pokazatelj uspešne saradnje vladinog i nevladinog sektora – rekla je Marija Blečić, predsednica Komisije „Sport i životna sredina“ Olimpijskog komiteta Srbije.

Povezana vest:  Srpski olimpijci deo kampanje "Za nove pobede" kompanije DDOR osiguranje