kanada slavlje

ZOI SOČI 2014

Kanada i Finska pregazile rivale, u nedelju derbi

Hokejaške reprezentacije Kanade i Finske ubedljivo su danas pobedile svoje rivale u drugom kolu Grupe B na Olimpijskim igrama u Sočiju i tako ostale na deobi prvog mesta. Branilac zlata i verovatno prvi favorit turnira, Kanada je „isprašila“ Austriju sa 6:0, dok je Finska lako pobedila Norvešku sa 6:1. 
Finci su u prvom kolu pobedili Austriju sa 8:4 i sada su prvi zbog gol razlike 14:5. Kanada je u prvom kolu savladala Norvešku 3:1. Ove dve ekipe sastaće se u nedelju i tada će odlučiti o prvom mestu posle prve faze takmičenja.
Džef Karter je postigao tri uzastopna gola, odnosno „prirodni het-trik“, u drugoj trećini. Ostali strelci bili su Šej Veber, Rajan Geclaf i Dru Dauti. Golman Roberto Luongo imao je 23 odbrane. Prvi gol za Finsku postigao je 43-godišnji Temu Selane, najstariji hokejaš u Sočiju, koji je tako odagnao je sve sumnje da će moći da igra pošto je u prvom meču izašao zbog povrede. 
Lauri Korpikoski postigao je dva gola za Finsku, a strelci su bili još i Oli Jokinen, Jori Lehtera i Oli Mata. Kari Lehtonen imao je 20 odbrana za Finsku. 

Povezana vest:  FIS nije zabrinut zbog skakaonica u Sočiju