LUKA POPOVIC 2013.jpg

STRELIČARSTVO
Popovića zaustavio Bizon na Gran priju u Sofiji

Luka Popović, srpski streličar nije uspeo da se plasira među 24 na evropskom Gran priju u Sofiji u disciplini olimpik stil.
Zaustavio ga je poljski streličar Kacper Bizon. Posle pet serija po tri strele u direktnim eliminacijama (bolji rezultat u seriji donosi dva poena, nerešeno po poen) bilo je 5:5. U prvoj seriji bilo je 28:28, u drugog 25:27 za Poljaka, u trećoj 27:27, četrtu je dobio Popović sa 29:28 i u petoj je bilo 25:25. Odlučivala je dodatna strela, Bizon je pogodio desetku, Popović osmicu i Poljak je prošao dalje da bi kasnije ušao i među osam!
U prvom kolu, za prolazak među 48 Popović je ubedljivo sa 7:1 savladao Rumuna Dana Popeskua.
Druga dvojica srpskih reprezentativaca nisu prošla prvo kolo. Dragan Svilanović je sa 6:0 poražen od Mohamad Igrama Jonija iz Malezije dok je Nikola Prodanović sa 7:3 izgubio od Perau Jakoba Ojamaea iz Estonije.
Jedina srpska takmičarka u Sofiji Marija Ljubenković u kompaund stilu nije prošla prvo kolo eliminacija. Poražena je sa 143:130 od Fatime Alamšhadani iz Iraka. Iračanka se kasnije plasirala u polufinale.
U petak 20. juna srpska reprezentacija olimpik stilom sastaće se u prvom kolu eliminacija sa Rusijom. Srbija je u kvalifakacijama bila 12, Rusija – peta.

Povezana vest:  NHL VESTI, Boston u finalu Stanley Cupa