ucesnici mastersa u jablonecuKUGLANJE

Ilija Ramić četvrti na „Mastersu“ u Češkoj

 

Vetaran Kuglaškog kluba Radnički iz Kikinde Ilija Ramić, osvojio je odlično četvrto mesto u kategoriji veterana poreko 50 godina na trećem „Mastersu“ odžanom u češkim gradovima Liberec i Jablonec, a u apsolutnoj konkurenciji Ramić je zauzeo deveto mesto i našao sa na listi deset najgrađenih kuglaša. Učestvovalo je 80 kuglaša i kuglašica iz Slovenije, Srbije i Češke, podeljenih u dve kategorije – preko 50 godina i preko 60 godina.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beogradu bronza u Svetskom kupu!

– Kuglaški klub Radnički je učestvovao na sva tri „Mastersa“ – 2008. u Kranju, 2009. u Apatinu i ove godine u Češkoj – kaže Karljoa Štajn sekretar  Radničkog. – Prijavili smo tri igrača za kategoriju preko 50 godina i jednog za preko 60 godina i veoma smo zadovoljni rezultatima, posebno Ilije Ramića koji je prvog dana jedini imao preko 600 čunjeva i ukupno mu je malo nedostajalo da se okiti i medaljom…

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Veprovi ubedljivi protiv Celtisa

Ilija Ramić je imao 524 čunja u Jablonecu i 607 čunjeva u  Liberecu i osvojio je četvrto mestao i kategoriji preko 50 godina sa 1.131 čunjem. Do medalje mu je nedostajalo 14 čunjeva! Njegov rezultat u Jablonecu je ukupno treći na „Mastersu“!

U kategoriji kuglaša preko 50 godina slavio je Čeh Jaroslav Borkovec sa 1.172 čunja, Iliaj Ramić je sa 1.131 čunjem bio četvrti, Miloš Savin je bio 22. sa 970 lunjeva, a Janoš Sabo 27. sa 914 čunjeva. Borkovec je, takoše, pobedio i u apsolutnoj konkurenciji, Ramić je zauzeo odlično deveto mesto,  najstari igrač Kikinđana  Karolj Štajn (kategorija preko 60 godina) je bio 68a. sa 981čunjem, na 69. mesto plasirao se Miloš Savin a na 78. Janoš Sabo.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER 2010, Kinezi prvi posle kratkog programa