ministarka_samardzic_markovicMinistarstvo sporta će brinuti o sportskoj infrastrukturi

 

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković najavila je danas u Kruševcu da će to ministarstvo voditi računa o sportskoj infrastrukturi.

Otvarajući mini pič teren u Kruševcu Samardžić Marković je ukazala da je nedopustivo što više od 30 godina nisu obnavljani školski i drugi sportski objekti.

Komentarišući predlog da se, u sklopu smanjenja administracije, ugasi Ministarstvo sporta i omladine Samardžić Marković je agenciji Beta rekla da se „gaseći nešto, šalje poruka da to više nije prioritet“.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Granže pobednik slaloma u Šladmingu

-Ja zaista ne bih volela da mladi i sportisti u Srbiji čuju da oni nisu važni i da nisu prioritet. To, da li sam ja lično ministar ili nisam, manje je važno. Važno je da postoji signal i mladima i sportistima da su oni deo sistemske brige države – navela je ministarka.

Sredstva za izgradnju mini pič terena izdvojili su Ministarstvo omladine i sporta, Vlada kraljevine Norveške i Fudbalski savez Srbije, odnosno UEFA.

Povezana vest:  Otkazan sastanak Putina i sportista zbog jake kiše u Sočiju

Samardžić Marković je navela da je za izgradnju mini terena konkurisalo 137 opština i gradova, a da ih je dobilo pedeset, među kojima je i Kruševac.

Mini pič teren otvoren je u kruševačkoj Osnovnoj školi „Nada Popović“.