Zvezda - Partizan 02 22.03.2015RAGBI 13
Partizanu večiti derbi, stotka Dorćola
 
Prvi večiti derbi ove sezone u ragbiju 13 pripao je – Partizanu. U odloženoj utakmici 1. kola Prve lige Srbije, crno-beli su na stadionu Sportskog centra Inge na Zvezdari savladali Crvenu zvezdu sa 20:18.
Aktuelni šampion je kao veliki favorit ušao u ovaj meč, ali je mladi tim Partizana pokazao da će se ove sezone gotovo sigurno boriti za sam vrh na tabeli. Crno-beli su bolje otvorili meč, pa su u 17. minutu poveli esejem Stefana Ilića sa 4:0 pošto je Džavid Jašari promašio pretvaranje.
Međutim, vrlo brzo Zvezda je preko reprezentativaca Slobodana Manaka i Vojislava Dedića preokrenula rezultat na 10:4. Očekivalo se da iskusniji crveno-beli potom preuzmu kontrolu nad utakmicom, ali su žuti karton i potom povreda još jednog reprezentativca Miloša Zogovića održali Partizan u životu.
U poslednjem minutu prvog poluvremena Branko Čarapić je svojim prvim esejem uz pretvaranje Jašarija na doneo izjednačenje. Ključni trenuci meča bili su prvih desetak minuta nastavka kada je Partizan sa drugim esejem Čarapića i prvim Pavla Vojinovića, te pretvaranju Jašarija stigao do dvocifrenog vođstva – 20:10.
Crno-beli su držali značajnu prednost sve do poslednjih 15 minuta meča kada je usledio veliki pritisak Zvezde. Dedić je prvo smanjio na 20:14, da bi potom u 73. minutu esej postigao i Denis Čengaj. Kod oba eseja, kapiten Zvezde Dedić nije uspeo da pretvori, pa je Partizan držao minimalno vođstvo.
U poslednjem minutu Zvezda je imala novu šansu, pošto je šampion imao kaznu iz izgledne situacije za izjednačenje rezultata. Međutim, Dedić je odlučio da crveno-beli idu na pobedu, izveli su kaznu, ali je odbrana crno-belih izdržala nalet.
Partizan je tako stigao do druge pobede u šampionatu pa sada deli prvo mesto na tabeli sa Radničkim iz Nove Pazove koji isto ima maksimalana učinak. Zvezdi je to bila tek prva utakmicu u šampionatu jer je njen meč 2. kola protiv Dorćola takođe bio odložen zbog poplavljenog terena.
Ranije tokom dana, u još jednom odloženom meču 1. kola, Dorćol je razbio Radnički iz Niša na stadionu SC Inge sa 102:0 (60:0). Osvajač Kupa prošle sezone se poigrao sa povratnikom u Prvu ligu ostvarivši jednu od najvećih pobeda u istoriji. Dorćolci su tako stigli do prvih bodova u sezoni.
Takođe, danas su odigrana i dva meča kvalifikacija za četvrtfinale Kupa Srbije. Bjeli zečevi iz Banja Luke su posle produžetka na gostovanju eliminisali Novi Beograd sa 26:22 (22:22), dok je u Vranju lokalni Soko bio ubedljiv protiv Morava Geparda sa 60:6.
Povezana vest:  Zbog mećave odložen spust u Kortini za nedelju