Srbija - Grcka 05RAGBI 13
ENGLESKI LAJONHARTSI TESTIRAJU SRBIJU
 
Ragbi 13 Federacija Srbije do kraja nedelje imaće posle devet godina ponovo priliku da ugosti selekciju Engleska Lajonharts. Mini turneja gostiju organizovana je u okviru poslednjih priprema reprezentacije Srbije u nastavku prve faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2017. godine u Australiji i Novom Zelandu.
Srbija je trenutni lider Evropskog šampionata B i 16. maja u Beogradu očekuje jednu od ključnih utakmica za nastavak kvalifikacija protiv Rusije u Beogradu.
Lajonharsti će u četvrtak 7. maja (17.00) na stadionu FK Sremčica igrati za trofej Beogradskog pobednika, protiv izabrane selekcije Beograda dok će u subotu 9. maja na stadionu (17.00) Nastavnog centra Makiš rival biti reprezentacije Srbije.
Gosti iz Engleske stižu u veoma kvalitetnom sastavu jer selektori Džon Elis i Majk Blejkli imali zadatak da odaberu ekipu iz grupe od preko 1.500 registrovanih igrača iz liga koje su dolazile u obzir za ovu turneju.
Osim samih utakmica Lajonhartsi će imati i niz propratnih aktivnosti tokom boravka u Beogradu. U četvrtak očekuje ih poseta Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju „Sremčica“ a održeže i promotivne treninge i u osnovnim školama „Vuk Karadžić“ i „Duško Radović“ iz ovog beogradskog naselja u kom je tokom programa „Ragbi liga odlikaša“ formirana ragbi 13 sekcija.
U petak, 8.maja, za goste će biti održan prijem u Gradskoj opštini Stari grad, koja je dugogodišnji partner Ragbi 13 Federacije Srbije kojoj je takođe u organizaciji ovog značjanog gotovanja pomogao Sportski savez Beograda i Ambasada Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji.
Povezana vest:  OI MLADI, SINGAPUR, Sedmog dana Srbija se takmiči u atletici, košarci i odbojci