sportski-savez-vojvodine

Smenjen predsednik Sportskog saveza Vojvodine Darko Parežanin

Predsednik Sportskog saveza Vojvodine (SSV) Darko Parežanin smenjen je danas na vanrednoj sednici te organizacije. Kao glavni razlog za sazivanje vanredne sednice SSV bilo je navedeno „popravljanje odnosa s glavnim finansijerom saveza a i sporta na teritoriji Vojvodine, kao i rešavanja oko tužbe od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu“.
Predsednik SSV Darko Parežanin i pokrajinska sekretarka za sport Marinika Tepić razmenili su u prethodnim mesecima oštre optužbe, a i jedno i drugo su podneli krivične prijave.
Parežanin je početkom aprila dobio otkaz u Pokrajinskom sekretarijatu za sport, gde je radio na mestu šefa službe za kontrolu materijalno-finansijskih poslova. Marinika Tepić je kazala da je Parežanin otpušten zbog nerada, prekoračenja ovlašćenja, zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja potpisa.
Parežanin je nedavno saopštio da je odbačena krivična prijava koja ga je teretila za zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja potpisa, a danas je novinarima rekao da je smenjen samo zato što je izneo svoje mišljenje.
On je pokrajinsku sekretarku za sport optužio da ga „progoni“ i da stoji iza njegove smene sa funkcije predsednika SSV. Dodao je da Marinika Tepić protiv njega preduzima „kriminalne aktivnosti“ i da joj je motiv za to „lična sujeta“.
Parežanin je optužio sekretarku da je isplaćivala „enormne iznose“ iz budžeta tog sekretarijata na ime organizacije takmičenja u banatskim šorama i finansiranja klubova u tom sportu. On je pozvao Ligu socijaldemokrata Vojvodine, čija je Marinika Tepić funkcionerka, da osudi njeno ponašanje i delovanje, i najavio da će podneti nove krivične prijave protiv pokrajinske sekretarke za sport.
Marinika Tepić ranije je odbacila Parežaninove optužbe da je favorizovala pojedine sportove, poput banatskih šora, i kazala da je taj sport, koji ove godine obeležava 15 godina postojanja, registrovan kao tradicionalni sport od posebnog interesa za Srbiju.
Prema njenim rečima, taj sport je i u prethodnom periodu, kada ona nije bila na čelu sekretarijata, dobijao materijalnu podršku Pokrajinske vlade.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Marko Kovačević, v.d. selektora Srbije: Nemamo luksuz da u Italiju idemo opušteni, konačan cilj je SP u Španiji