tina maze GettyImages-470366865

Vrhunska olimpijska i svetska šampionka u skijanju, Tina Mejz, komentarisaće Svetski kup na Eurosport kanalu

Gledaoci Eurosport kanala širom Evrope i regiona Azije i Pacifika biće u prilici da uživaju u televizijskom debiju Tine Maze, olimpijske i svetske šampionke u alpskom skijanju. Slovenačka zvezda, koja je trenutno na jednogodišnjoj pauzi u takmičenjima, oprobaće se kao komentator tokom Svetskog prvenstva koje se održava na francuskom skijalištu Valdizer (Val d’Isère) i Ar (Are).

Arno Simon (Arnaud Simon), potpredsednik odeljenja za sadržaj i produkciju kanala Eurosport izjavio je: „Poziv velikoj skijaškoj zvezdi Tini Maze da se pridruži našem kanalu bio je odličan potez. Eurosport je tokom čitave 2015. godine ozbiljno radio na tome da sjajne sportske priče ispriča uz pomoć inovativne tehnologije i iz ugla najboljih stručnjaka, rasplamsavajući strast svojih fanova. Olimpijska i svetska šampionka će uz pomoć svog jedinstvenog i temeljnog znanja, i dubinskog razumevanja ovog sporta upoznati naše gledaoce sa tajnama Alpskog skijanja.“

Povezana vest:  U Valjevu održana Regionalna konferencija „Razvoj sporta na lokalnom nivou"

Sa Tinom Maze kao komentatorom, Eurosport potvrđuje svoj status vodeće svetske destinacije za zimske olimpijske sportove. Sa teritorijalnom pokrivenošću bez premca, program obuhvata sve najvažnije događaje u 12 različitih zimskih sportskih disciplina i prezentovan je od stručnih konsultanta svetske klase, kao što su zvezde skijaških skokova Martin Šmit i Adam Mališ.

„Čast mi je da ovog vikenda budem sa druge strane kamere u domu zimskih sportova, Eurosportu. Radujem se što gledaocima širom Evrope, Azije i regije Pacifika mogu da ponudim svoje iskustvo i uvid u skijaške sportove.“ dodala je Maze.

Prošle nedelje, Eurosport je još jednom dokazao svoj kapacitet da unese inovaciju u TV produkciju. Ovaj kanal je udružio snage sa Bodi Milerom na Biver Krik takmičenju, omogućujući jedinstvenu i nikad pre viđenu Virtual Reality 360° perspektivu skijaških takmičenja svetskog kupa, što možete iskusiti ovde (kompatibilno sa Chrome pretraživačem).

Povezana vest:  BIATLON, Slovenac Fak pobednik poslednje trke Svetskog kupa

Tina Maze će uživo analizirati situaciju pre svake trke koja se emituje ovog vikenda. Kao jedna od samo šest skijašica na svetu koje su osvojile medalju u svih pet disciplina svetskog kupa, ona će ponuditi svoje ekspertsko mišljenje tokom čitavog vikenda, i to za:

Subota 12 decembar:
09:15 – 10:30: Veleslalom(muškarci), prva vožnja u Valdizeru (Val d’Isère)
10:30 – 11:30: Veleslalom (žene) prva vožnja u Aru (Are)
12:15 – 13:30: Veleslalom(muškarci), druga vožnja u Valdizeru (Val d’Isère)
13:30 – 14:30: Veleslalom (žene) druga vožnja u Aru (Are)

Nedelja 13 decembar:
09:15 – 10:30: Slalom(muškarci), prva vožnja u Valdizeru (Val d’Isère)
10:30 – 11:30: Slalom (žene) prva vožnja u Aru (Are)
12:30 – 13:30: Slalom(muškarci), druga vožnja u Valdizeru (Val d’Isère)
13:30 – 14:30: Slalom (žene) druga vožnja u Aru (Are)

Povezana vest:  BADMINTON, Zlato, srebro i dve bronze u Grčkoj

Tina Maze će svoje ekspertsko mišljenje iznositi u emisiji „Wintersports Today“, novom jednočasovnom programu na kanalu Eurosport koji daje dnevni pregled najboljih momenata zimskih sportova. „Wintersports Today“ se emituje u 17:45 u subotu i u 19:00 u nedelju.

Tina Maze ukratko:
Osvajač dve olimpijske zlatne medalje u Sočiju 2014. (spust i veleslalom) i dve srebrne medalje na Olimpijadi 2010 u Vankuveru
Četiri svetske zlatne medalje na Biver Krik (Beaver Creek) takmičenju 2015. godine (spust i kombinovano skijanje), 2013 Šladming (Schladming, super-veleslalom) i 2011 Garmiš (veleslalom) + pet srebrnih svetskih medalja od 2009. do 2015. godine
Osvajač Svetskog kupa 2013 u ukupnoj, veleslalom i super-veleslalom kategoriji
Rekorder po najvećem broju poena (2414) osvojenih u toku sezone Svetskog kupa. Nadmašila je rekord koji je postavio Herman Majer (Hermann Maier) u 2000. godini sa neverovantom sezonom 2013. godine kada je osvojila 11 trka i ostvarila 24 podijuma.