Ronnie OSullivan 2014

SNUKER
O’Saliven u četvrtfinalu Mastersa u Londonu

Petostruki svetski šampion u snukeru Britanac Roni O’Saliven plasirao se danas u četvrtfinale Mastersa, pošto je u Londonu u neizvesnom meču pobedio sunarodnika Marka Vilijamsa sa 6:5.
O’Saliven na Mastersu igra prvi veći turnir posle devet meseci, pošto je posle prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva, gde je poražen u četvrtfinalu od Stjuarta Bingama, odlučio da pauzira. On je u decembru igrao u kvalifikacijama za turnir u Nemačkoj ali je u drugom kolu izgubio od Stjuarta Karingtona.
U današnjem meču O’Saliven je vodio sa 2:0, a zatim je Vilijams uzvratio, osvojio četiri uzastopna frejma i poveo.
Petostruki osvajač Mastersa je zatim preokrenuo na 5:4, ali je Vilijams uspeo da izjednači pa je pobednik odlučen u 11. odlučujućem frejmu, u kome je O’Saliven osvojio 62 poena.
-Imao sam sreće i prošao sam dalje. Ništa nisam imao da izgubim na 2:4 pa sam malo pojačao igru. Nisam bio nervozan, ali je turnir prava noćna mora. Živim samo nekoliko kilometara odavde, to je haos i circus – rekao je O’Saliven, preneli su britanski mediji.
O’Saliven će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela Marka Selbija i Rikija Voldena.
U prvom kolu jednog od najprestižnijih turnira u snukeru igraju još Džon Higins – Lijang Venbo i Nil Robertson – Marko Fu.
U četvrtfinale su se plasirali Mark Alen, Beri Hokins, Džad Tramp i Stjuart Bingam.

Povezana vest:  KUGLANJE, Vodovod do pola zatvorio slavinu Partizanu, Beograd bolji od crveno belih, Apatinke poražene od Jedinstva, šampionke iz Pionira nemilosrdne u Zrenjaninu u 4. kolu Super liga Srbije!