SAAF_VUKOVI_vs_VOJVODE_2_MAJ_2010_2AMERIČKI FUDBAL, CEFL

Dupli program: Borbe za plej-of pozicije

U subotu će od 16 časova biti odigrana dva meča u regionalnoj Centralno-evropskoj ligi američkog fudbala (CEFL) ligi i oba će biti važna za plej-of pozicije: beogradski Vukovi gostuju u Ljubljani, a Vojvode iz Novog Sada u Budimpešti.

Nakon što su u domaćoj Superligi došli do novog finala, Vukovi iz Beograda će posetiti Silverhoukse koji žele još bolje da se nose sa snagom beogradskog tima nego u prvom ovosezonskom duelu. Tada su Silverhouksi kao gosti na Adi vodili sa 0:10 na poluvremenu, ali su potom primili 21 poen u nizu.

Povezana vest:  Ana Subotić i Stefan Drazić najbolji sportisti Ivanjice

Silverhouksi će tražiti i osvetu za taj poraz, ali i šansu da se domognu vrha tabele za šta su im potrebne i dve pobede u poslednja dva ligaška nastupa, ali i dva poraza Vukova, uključujući i jedan od 12 ili više poena razlike u Sloveniji.

Utakmicu koja će biti odigrana na stadionu NK Slova, a ljubitelji američkog fudbala u Srbiji moći će da gledaju u direktnom prenosu na TV kanalu Arena Sport 1.

Povezana vest:  Mikec: Počinje sezona posebnih emocija

Sa druge strane, Vukovi iz Budimpešte žele da potvrde svoje učešće u plejofu, a u goste im stižu Vojvode koji jedini mogu da ugroze njihovu poziciju. Ekipa iz Novog Sada se poput „čopora“ sa Ade plasirala u finale domaće Superlige, i ohrabrena tim uspehom stiže u Mađarsku ne bi li se pomakla sa učinka 0-4 koji je prikiva za dno tabele. Problem za Vojvode predstavlja činjenica da budimpeštanska ekipa igra prilično dobro, naročito pred svojom publikom, a i da priželjkuje drugi ovosezonski trijumf nad timom iz Novog Sada ne bi li zauzela što bolju poziciju pred start plej-ofa u kome mesta ima samo za tri ekipe, jer će kao četvrti učestvovati šampioni Turske, Istanbul Kavalirsi koji su uspešno prebrodili „vajld kard“ kvalifikacije.

Povezana vest:  Srpskim strelcima četiri medalje na Velikoj nagradi Osijeka

Na tabeli regionalne CEFL lige Vukovi vode sa učinkom 4-0, slede Ljubljana i Budimpešta sa po 2-2, a na začelju su Vojvode sa 0-4.