Šahovski klub Beograd nastavio je lepu tradiciju šahovskih druženja posvećenih istaknutim ličnostima, ili događajima iz šahovske istorije. Ovog puta, priređen je omaž našem najstarijem velemajstoru Borislavu-Bori Kostiću (1887.-1963.).

Velik broj ljubitelja drevne igre u novim klupskim prostorijama Šah kluba Beograd  na istočnoj tribini stadiona OFK Beograda, imali su priliku da čuju niz zanimljivosti iz života najvećeg šahovskog putnika. Bila su to sećanja na čika Borine partije sa legendarnim Hozeom Raulom Kapablankom, ali i indijskim maharadžama, plemenskim poglavicama, Lavom Trockim, kao i detalje kako je šahu podučavao polaznike meksičke vojne akademije, ili slavnog tenora Enrika Karuza.

Povezana vest:  KUGLANJE, Radovan Šunjka ponovo predsednik Kuglaškog saveza Vojvodine

O brojnim anegdotama, zgodama i nezgodama i sjajnim partijama neprevaziđenog šahovskog globtrotera govorili su legende našeg šaha, velemajstori Milunka Lazarević i Aleksandar Matanović, kao i gosti iz vršačkog Šahovskog kluba „Bora Kostić“ Dragan Gavrilović i Dragan Kragić. Poznati šahovski entuzijasta Milorad Kapelan, koji je u svet ove igre proteklih decenija uveo nebrojeno dece, kao i internacionalni majstor Jovan Todorović analizirali su dve partije Bore Kostića.

Povezana vest:  KUGLANJE, Srpske kadetkinje šeste na Šampionatu sveta u Sarajevu