Reprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović rekla je danas da potpuno spremna dočekuje Olimpijske igre u Rio de Žanejru, ali je istakla da ne želi da se bavi prognozama.

-Ne prognoziram ništa, ne bavim se kalkulacijama, ono što mi je sada najbitnije je da vrlo zadovoljna odlazim u Rio de Žanejro. Pre svega, zadovoljna sam što imam priliku da drugi put svoju zemlju predstavljam na Olimpijskim igrama – rekla je Arsovićeva.

Andrea Arsović na Olimpijske igre ide kao aktuelni evropski prvak i lider na svetskoj rang listi vazdušnom puškom. Rezultati je stavljaju u krug kandidata za visok plasman na streljačkom turniru u Riju.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, KUP SRBIJE, Novosađani u vođstvu kolo pre kraja šahovskog Kupa

Ona je, medjutim, navela da u Rio putuje „hladne glave i bez euforije“.

-Sa trenerom Draganom Donevićem sam u potpunosti ispunila planove priprema. Smirena sam. Strpljivo čekam početak Olimpijskih igara. Spremna sam za izazove, a šta ću u Riju uraditi zavisi i od rivala. Najvažnije mi je da dam sve od sebe – rekla je ona.

Arsovićeva bolje rezultate postiže vazdušnom puškom, kojom je osvojila dve titule prvaka Evrope, zlato na Evropskim igrama u Bakuu. Ove godine je pobedila na Svetskom kupu u Minhenu, a na svetskim kupovima u Rio de Žaneiru i Bakuu bila je nadomak finala, lider je na svetskoj rang listi…

Povezana vest:  BEJZBOL, FINALE PLEJ-OFA PRVENSTVA SRBIJE, Počelo finale: Beograd 96 – Spartans 5:1

Na poslednjim takmičenjima, kako na Prvenstvu Srbije, tako i na mitingu Velika nagrada Novog Sada Arsovićeva iz trostava nije postizala vrhunske rezultate.

Arsovićeva je, medjutim, navela da ne deli discipline, odnosno da voli da puca i vazdušnom i malokalibarskom puškom.

-Ne delim discipline, volim da pucam i vazdušnom i malokalibarskom puškom, kojom sam pre tri godine osvojila svoje prvo zlato u Svetskom kupu – rekla je ona.

Povezana vest:  KUGLANJE, Sel i Ernješi osvojili Evropski kup sa Segedinom, Zavarko, Ćalić i Ponjavić treći u Svetskom kupu, subotički Pionir četvrti u ženskom Svetskom kupu

Andrea Arsović je osvajanjem petog mesta vazdušnom puškom na Svetskom prvenstvu u Granadi 2014, postala prvi srpski srpski sportista koji je izborio kvotu za OI u Rio de Žaneiru.

Devetočlana srpska streljačka selekcija nalazi se u mestu Krej, u blizini Pariza, gde doteruje formu pred polazak u Rio. Reprezentativci Srbije će na završnim pripremama ostati do 31. jula kada kreću u Brazil.