Hokejaši Beograda otputovali su u sredu ujutro u mađarski grad Dunaujvaroš na pripreme za početak sezone u MOL ligi, tokom kojih će odigrati tri trening utakmice.

Posle jednonedeljnih suvih priprema u Beogradu tokom kojih su dva puta dnevno trenirali na jačanju snage i fizičkih predispozicija, hokejaši novog prestoničkog kluba, provešće devet dana na trening kampu u Dunaujvaroši. Budući da u hali „Pionir“ još uvek nema leda, beogradski „oklopnici“ će do početka septembra trenirati u gradu u centralnoj Mađarskoj, gde će odigrati tri trening meča. Rivali Beograda biće drugi tim domaćeg Dunaujvaroša (30. avgust) i „A“ selekcija ovog MOL ligaša (2. septembar), dok se čeka odgovor za susret sa još jednim klubom iz regionalnog takmičenja planirane za 1. septembar.

Povezana vest:  KROS KANTRI, Pobeda ruskog tandema u Krasnoj Poljani

Ekipu će na pripremama u Mađarskoj i u premijernoj sezoni u regionalnoj ligi predvoditi švedski stručnjak Krister Dreberg, koji osim iskustva u radu u domovini, Norveškoj i Holandiji, za sobom ima i dve godine provedene u rumunskim klubovima Čiksereda i Korona Brašov, dva prva protivnika Beograda u MOL ligi (9. i 10. septembar).

„Imamo mnogo posla pred sobom. Ostale ekipe su već u ozbiljnom treningu, dok mi zbog objektivnih razloga na led stajemo tek danas. Ipak, ekipa je imala dobre fizičke testove, treninge dva puta dnevno i verujem da je dobar period rada pred nama“, rekao je Dreberg pred put u Dunaujvaroš.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER SUPERVELESLALOM, Svindal osvojio zlato

Njegov pomoćnik biće prvi trener Partizana Nemanja Janković, dok je s početkom priprema u Mađarskoj beogradski klub dobio prva tri inostrana pojačanja. Na trening kamp u Dunaujvaroši direktno iz Bratislave dolaze slovački internacionalci, bek David Arvaj i iskusni napadač Samir Saliji koji se protekle sezone okitio titulom u slovačkoj Ekstraligi za ekipom Nitre, dok je u utorak u Beograd doputovao Kanađanin Hjugo Turkot. Dvadesetpetogodišnji napadač igrao je u američkoj koledž ligi, dok je proteklu sezonu proveo u vrlo jakoj nemačkoj Oberligi.

„Tek sam stigao u Beograd, ali sam veoma zadovoljan prijemom i atmosferom. Čuo sam mnogo lepih stvari o Srbiji od njenih nekadašnjih reprezentativaca Freda Perouna, Mark-Andrea Furnijea i Dena Džejkoba, na čiju sam preporuku i predlog stigao ovde. Veoma sam motivisan da dobro radimo i pružimo dobre partije u MOL ligi. Jedva čekam da zaigram sa novim saigračima“, rekao je Turkot.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, ŠLIRENCAUER IPAK DOŠAO DO ZLATNE MEDALJE UVANKUVERU

Na put u Mađarsku krenuli su još: golmani – Arsenije Ranković, Petar Stepanović i Jovan Feher, bekovi – Uglješa Novaković, Pavle Podunavac, Ivan Anić, Marko Brkušanin, Dominik Crnogorac i Filip Pajević; napadači –  David Sefič, Dimitrije Filipović, Nikola Kerezović, Luka Vukićević, Nemanja Vučurević, Petar Novaković, Robert Sabadoš, Đorđije Terzić, Uroš Bjelogrlić, Andrej Cvik i Ivan Glavonjić.