Nakon letnje pauze zbog reprezentativnih obaveza, u nedelju 4. septembra nastavlja se Prva liga Srbije u Ragbiju 13. Na program će biti mečevi poslednjeg kola, pošto je u međuvremenu zbog velikog broja povređenih igrača i organizacionih problema ekipa Tašmajdan Tigrova odustala od takmičenja.

Zbog obaveza reprezentativnih selekcija ove jeseni, plej-of Prve lige Srbije pomeren je za početak novembra, pa će u predstojećim raspoloženim terminima 11. i 18 septembra biti odigrane zaostale utakmice.

Derbi ovog poslednjeg kola igra se na beogradskoj Adi Ciganliji (16.30), gde će snage odmeriti lideri šampionata, Crvena zvezda i aktuelni prvak Dorćol. Crveno-beli dominiraju ove godine – osvojili su već dva trofeja, Superkup i Kup Srbije i samo su zabeležili jedan poraz u dosadašnjem toku sezone. Taj jedini poraz upravo je bio od Dorćola, u 5. kolu (44:30), ali je zato Zvezda istog rivala dobila u oba ovogodišnja finala – Superkupu (30:0) i Kupu (36:20).

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Odloženi ženski spust i superkombinacija u Sestrijereu

Pobeda u nedelju šampionu iz 2014. godine osigurava prvo mesto na tabeli i direktan plasman u finale plej-ofa, dok Dorćol sa dobrim rezultatom u nedelju daje sebi šansu da u zaostalim mečevima sustigne velikog rivala. Inače, ovom utakmicom Zvezda slavi deset godina postojanja.

Program u nedelju prethodno će na pomoćnom terenu Sportskog centra Čair u Nišu (13.30) otvoriti domaći Radnički i Partizan, koji trenutno sa osam poena deli drugo mesto na tabeli sa Dorćolom. U slučaju poraza Zvezde i crno-beli imaju šansu da u zaostalim utakmicama stignu do prvog mesta na tabeli i direktnog plasmana u finale plej-ofa.

Povezana vest:  PRVI KUP KRALJA

U zaostalim mečevima sastaju se 11. septembar Radnički Niš i Dorćol, odnosno 18. septembra Partizan i Dorćol. Novi termini za plej-of su 12. i 13. novembar za polufinale, odnosno 19. i  20. novembar za finale. Moguće su naknadne promene u zavisnosti od rezultata reprezentacije Srbije u poslednjoj rundi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2017. godine koja se igra u oktobru.

Povezana vest:  Tajger Vuds negirao upotrebu hormona rasta

Tabela: Crvena zvezda 12, Dorćol 8, Partizan 8, Radnički Niš 2, Radnički Nova Pazova 2, Tašmajdan (odustajanje).