majk-vilis2Majk Vilis je Kanađanin rođen 6. oktobra 1990. godine i igra na pozciji beka. U hokejaški klub Beograd stigao je iz Džordžije, gde je proveo sezonu igrajući za Macon Mayhem gde je upisao 42 nastupa uz 5 golova i 6 asistencija. Pre toga, nastupao je još i za ekipu Suny Oswego iz Njujorka kao i za Merimak koledž.

– U Beograd sam stigao nakon što sam čuo za veliku želju ovog kluba da me dovede, a moj agent mi je pomogao da ostvarim jedan od ciljeva i igram MOL ligu ove sezone. Od prve sezone očekujem da naučim jezik, upoznam se sa saigračima, a potom im i pomognem u ostvarivanju što boljih rezultata kao i u poboljšanju ofanzivne igre – rekao je Majk.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Marko Kovačević, v.d. selektora Srbije: Nemamo luksuz da u Italiju idemo opušteni, konačan cilj je SP u Španiji

Kanađanin je svestan da je MOL liga izuzetno zahtevna i da će biti pravi izazov igrati u njoj.

– Čuo sam dosta stvari o njoj i ispunio sam san da igram u Evropi gde imam šansu da se afirmišem kao igrač. Ovde je teren dosta veći, što znači da ću imati više prostora za igru i defintivno nas očekuje dobra sezona. Ovo je potpuno drugačije od kanadske lige, jer tamo ima dosta fizičkog duela zbog manjeg prostora, ali ovde će svakako igra biti brža – .

Povezana vest:  Peruničić: Sport da bude dostupan svakom detetu

Uprkos tome što je u Beogradu samo dva dana, Vilis je izuzetno iznenađen prestonicom.

– Ljudi su neverovatno prijateljski raspoloženi i ceo grad je prelep, jedva čekam da ga još bolje upoznam -.

Vilis je zadužio dres sa brojem 5, a debitovaće već u nedelju od 17:30 časova protiv Dunavaroši, u meču za koji je HK Beograd podelio preko 150 karata osnovcima i srednjoškolcima, kao i 50 karata za decu iz Zvečanske.

Povezana vest:  UMETNIČKO KLIZANJE, Japanka Asada osvojila Kup Kine