Iza nas je najveći regionalni turnir za JUNIORE Otvoreno prvenstvo Mađarske HJO 2016. Na ovom takmičenju učestvovalo je preko 100 mladih igrača u osam kategorija i iz dvanaest država. Ove godine, naša juniorka Jovana Krstonošić u kategoriji devojčica ispod 13 godina osvojila je prvo mesto i tako se upisala zlatnim slovima u istoriju srpskog skvoša. Ovaj uspeh rezultat je kontinuiranog i napornog rada srpske škole skvoša koja palako ali sigurno kuca na evropska vrata. Raduje to što su naši mladi takmičari sve brojniji i bolji na turnirima u inostranstvu. Pored Jovane, zapažen uspeh na HJO ostvario je i Vukašin Vitorović u kategoriji dečaka ispod 15 godina koji je zauzeo šesto mesto izgubivši u četvrtfinalu od osvajača turnira. Na takmičenju su učestvovali i Milica Conič, Leon Lidgou, Jovan Radovanović i Mihailo Conić, sve mladi reprezentativci iz Beograda.

Povezana vest:  Dačić i Vučić na čelu Saveta za borbu protiv nasilja

Danilo Kulić, trener i vođa naše mlade ekipe rekao je : „Izuzetno sam zadovoljan pre svega kako naša deca pristupaju igri i kakvo je njihovo ponašanje na terenu. Uspeh će vremenom doći, bitno je da deca vole skvoš i da zaista imamo generaciju koja je spremna da se bori.“

U isto vreme, na PSA (profesonalnom) turniru u Italiji naš reket broj jedan Jelena Dutina je osvojila četvrto mesto izgubivši polufinalni meče od pobednice turnira i prvakinje Italije Eleonore Marketi.

Povezana vest:  KUGLANJE, Kuglaški savez Srbije ponosan na rezultate u 2011.