Peti međunarodini Sajam sporta pod sloganom „Sport je zakon“, u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, održava se od 25. do 27. novembra 2016. na Beogradskom sajmu.

Ovogodišnji Sajam sporta okuplja preko 100 teritorijalnih sportskih saveza, 89 nacionalnih granskih saveza, najvažnije sportske visokoškolske ustanove i predstavnike najznačajnijih sportskih institucija u zemlji. Pored državnih sportskih saveza i komiteta, na Sajmu sporta, predstaviće se i mnogobrojni izlagači sportske opreme, suplemenata, ishrane, oporavka i rehabilitacije sportista. Svakoga dana na programu su seminari, predavanja i radionice o najvažnijim temama u sportu.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, SAFS, 3. kolo NLS: Pobeda Divljih Veprova

„I ove godine smo pripremili brojna iznenađenja, preko 20 terena za aktivaciju, poligon za atletiku i kros fit, trambulinu, ski skakaonicu, tatami za borilačke sportove, teretanu i još mnogo toga. Ponosan sam što smo se približili svetskim trendovima i omogućili našim posetiocima da se oprobaju u sportovima nove generacije. Cilj ove manifestacije je da kroz edukaciju i zabavu  stimulišemo sve ljude, a naročito decu, da se bave sportom, kako rekreativno tako i profesionalno. Očekujemo da ćemo nadmašiti i prošlogodišnji rekord od 60 hiljada posetilaca“ – izjavio je Nemanja Svjetličić, direktor Sajma sporta.

Sajam sporta je jedinstveni regionalni događaj. Sajam sporta 2016 pod nazivom „Sport je zakon“ odžava se u Hali 1 i 1a  Beogradskog sajma. Radno vreme Sajma je od 10 do 19 časova, a ULAZ JE BESPLATAN. Pored domaćina, Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, na Sajmu će učestvovati i Paraolimpijski i Olimpijski komitet Republike Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Antidoping agencija Republike Srbije, Sekretarijat za omladinu i sport grada Beograda sa Sportskim savezom Beograda, Sekretarijat za omladinu i sport AP Vojvodine sa Sportskim savezom Vojvodine, Sportski savez Kosova i Metohije.

Povezana vest:  KUGLANJE, Pionir pobedio Viktoriju iz Bamberga i plaisrao se u finale Lige šampiona