U Baru  je završena serija regionalnih trenerskih kurseva pod okriljem Svetske streljačke federacije (ISSF), na kojima su sa uspehom učestvovali srpski stručnjaci.

Srbija je u Baru dobila nove trenere sa „B“ i sa „D“ međunarodnom licencom ISSF.

Jelena Arunović  i Dragan Marković su tokom sedmodnevnog kursa i tri provere, od kojih je poslednja bio tročasovni  test, stekli „B+“ trenersku licencu. Oboje su tako  ispunili jedan od uslova za polaganje za najvišu, „A“ licencu.

Povezana vest:  Andija Zlatić gostovao u Klubu Srbija u Londonu

Da bi trener postao kandidat za „A“ licencu, neophodno je da, uz diplomu „B+“, ima tri godine staža u reprezentaciji (kontinentalna i svetska prvenstva i kupovi),  da napravi projekat u trajanju od godinu dana, da organizuje regionalni kurs pod okriljem ISSF („D“ licenca) i da priloži planove i programe treninga sa svojim sportistom (isključivo seniorski reprezentativac) u trajanju od godinu dana.

Povezana vest:  Pokrenuta kampanja "Zajedno do pobede" sa timom Specijalne Olimpijade Srbije

Od srpskih trenera „A“ licencu ima Goran Maksimović.  Pre Arunovićeve, trenera u Crvenoj zvezdi, i Markovića, koji radi u Novom Sadu 1790, „B+“ međunarodnu diplomu stekli su Jasna Šekarić i  Nemanja Mirosavljev. Zvanje  trenera sa „C“ licencom ISSF imaju Miribana Maksimović i Goran Mikec.

U Baru je održan i kurs za „D“ licencu ISSF, na kome je je ispit položilo i zvanje međunarodnog trenera zaslužilo sedmoro srpskih trenera: Danilo Lekić (Aranđelovac), Dejan Bajkić („D.J. Škepo“), Jelena Živanović (Kolubara), Marina Simić (Novi Beograd Ušće), Marko Savić (Oko sokolovo), Siniša Veljković (Pančevo 1813) i Predrag Munić („Živko Relić Zuc“).

Povezana vest:  SKIJANJE, Povrede Rajha i Kuša u Garmišpartenkirhenu