Norvežanin Danijel Andre Tande skokom od 128,5 metara pobednik je trećeg takmičenja odžanom na skakaonici Bergizel u Insbruku u okviru novogodišnje Turneje 4 skakaonice, čime je preuzeo prvo mesto u plasmanu na Turneji, ali i pretekao Slovenca Domena Prevca u ukupnom plasmanu Svetskog kupa.

Slavlje Norvežana upotpunio je i osvajanjem drugog mesta Robert Johanson sa skokom dana od 133 metara ali i manjim brojem bodova od Tandea, dok je treći bio Rus Jevgenij Klimov sa 127 metara dugim skokom što je za mladog skakača i prvi podijum na početku karijere.

Povezana vest:  ZAVRŠEN 5. UNIQA DEČIJI TURNIR U HOKEJU NA LEDU

Dan je obeležio snažan vetar koji je prouzrokovao vremenski veoma dugu prvu seriju, a pošto je vetar postajao sve jači, došlo je do odlaganja druge serije pa je kao zvaničan ostao poredak posle samo jednog skoka.

Uzdanica Austrijanaca Štefan Kraft nije se prilagodio vremenskim uslovima i skočio je loše, dok je do sada vodeći na Turneji Poljak Kamil bio nešto bolji i rame uz rame je Norvežaninu za ukupnog pobednika Turneje.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Rekord Kovačevića, dve titule Policajcu i „Aleksi Dejoviću“

Tande je preuzeo vođstvo u generalnom poretku Turneje sa 710,3 bodova, Stok ima 708,6 a Kraft 693.7 bodova i među ta tri skakača i treba tražiti ukupnog pobednika.

Poslednje takmičenje Novogodišnje Turneje održaće se tradicionalno u Bišofshofenu 6. januara.

U generalnom plasmanu FIS Svetskog kupa u ski skokovima sada vodi Tande sa 632 boda ispred Prevca sa osvojenih 596 bodova i Stoka sa 533 osvojena boda.

Povezana vest:  SKVOŠ, Saradnja regionalnih saveza na nivou najjačih turnira - Gran Prix Series 2010/11