Dvanaestoro srpskih igrača i igračica, Mihajlo Vig, Anđela Vitman, Natalija Boharević, Sanja Perić, Aleksandar Šafarik, Jovana Vučetić, Andrej Šafarik, Luka Milić, Mateja Manić, Dragoslav Petrović, Bojana Jovanović i Milica Simić, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine od 16. do 22. januara 2016. učestvovalo je na Međunarodnom trenažnom badminton kampu u Pečuju. U velelepnoj dvorani “Multialarm – Sports Hall“ pod dirigentskom palicom glavnog trenera Škota Alana MekIvaina, kojem su u radu pomagali Mađar Henrik Tot i Milan Barbir, glavni trener badminton reprezentacija Srbije, pored naših badmintonaca i badmintonki radili su i reprezentativci iz Mađarske. Utiske sa Kampa preneo nam je Milan Barbir:

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, SBB Vukovi u finalu CEFL lige

“Treniralo se dva puta dnevno. Kod juniora akcenat je bio stavljen na pravilnu tehniku kretanja dok su seniori imali žestok tempo s obzirom na deo priprema u kome se nalaze. Izuzetno sam zadovoljan kako je sve proteklo. Zalaganje svih reprezentativaca je bilo na maksimalnom nivou, a i oni i ja smo stekli nova saznanja koja će doprineti daljem napretku. Škotski trener MekIvain, koga je samo za ovu priliku angažovao Trening centar u Pečuju, pokazao je zašto nosi epitet jedan od najboljih evropskih trenera, a od njega je moglo mnogo toga da se nauči. Posebno me raduje što smo i mi dobili pohvale na račun svega što radimo u Srbiji, posebno za kvalitet igrača i struke koju posedujemo”, istakao je Barbir.

Povezana vest:  Marsenić: Bez masovnog sporta nema ni vrhunskog

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprineo učešću srpskog tima na Međunarodnom trenažnom badminton kampu u Pečuju.