Hokejaši Crvene zvezde savladali su Vojvodinu rezultatom 9:2 (3:0, 4:2, 2:0), u poslednjoj utakmici ligaškog dela Prvenstva Srbije u sezoni 2016/17. igranoj u ledenoj dvorani „Spens“.

Beogradski „crveno-beli“ ubedljiv trijumf obezbedili su u prvoj polovini utakmice, pošto su do 29. minuta stekli ogromnu prednost od 7:0 i već tada obezbedili jedanaestu uzastopnu pobedu u sezoni u kojoj su samo jednom poraženi, na startu takmičenja od „večitog rivala“ Partizana.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Treći poraz Manakove

S druge strane, Novosađani su četvrtim pobedom od lidera na tabeli takmičenje završili sa 18 osvojenih bodova koji su im bili dovoljni za drugo mesto na tabeli, pa bi u polufinalu plej-ofa trebalo da se sastanu upravo sa Crvenom zvezdom.

Još jednu fantastičnu partiju u dresu beogradskog kluba pružio je beloruski napadač Mihail Buhkin koji je postigao čak četiri gola i upisao tri dodavanja za gol kojima je potvrdio zvanje prvog asistenta lige (ukupno 29 u sezoni). Sjajan je bio i Aleksandar Zubricki, prvi strelac šampionata koji je sa nova dva gola stigao do čak 30. pogotka u sezoni u samo 11 mečeva, a pridodao im je i tri asistencije. Dva gola postigao je i mladi Ivan Glavonjić, dok je po gol i asistenciju upisao i mladi češki internacionalac Mihal Danijel.

Povezana vest:  Novi format takmičenja mikseva na testu na Svetskom kupu u Pekingu

U redovima Vojvodine koja je bila formalni gost na ovom susretu (dva kluba dogovorila zamenu domaćinstva) strelci su bili Milan Nikolić i Vladan Drozdik. Na golu Novosađana Ivan Belić je zabeležio 24 odbrane, dok je golman beogradskog kluba Jovan Feher „skinuo“ 20 šuteva rivala.

Plej-of bi trebalo da počne mečevima polufinala predstojećeg vikenda, a parovi su Beograd – Partizan (prvi meč 25. februara) i Crvena zvezda – Vojvodina (26. februar).

Povezana vest:  Nemci najbolji konjički tim, Britanci još bez zlata

KONAČNA TABELA: Crvena zvezda 33, Vojvodina 18, Partizan 13, NS Stars 6.