Hokejaši Vojvodine izborili su majstoricu polufinala plej-ofa Prvenstva Srbije, pošto su večeras kao gosti savladali ekipu Crvene zvezde rezultatom 5:4 (0:2, 2:1, 2:1, 1:0), „zlatnim golom“ Rejmonda Matavašiša u ćetvrtom minutu produžetka.

Veoma nadahnuti Novosađani su do prvog trijumfa posle pet ovosezonskih poraza od Beograđana stigli uprkos rezultatskom zaostatku od dva gola u prvoj trećini, golovima Miloša Babića u poslednjem periodu preokrenuli vođstvo Zvezde od 3:2 i stigli do prednosti četiri i po minuta pre kraja.

Povezana vest:  BADMINTON, Sergej Lukić treći igrač u EvropI

Ipak, beogradski „crveno-beli“ su 43 sekunde pra kraja uspeli da izbore produžetak golom Ivana Glavonjića, da bi kanadski internacionalac Rejmond Matavašiš minut i po pre kraja produžetka odbitak posle šuta Viktora Čengerija sproveo u mrežu za veliko slavlje gostiju i produžetak polufinalne serije.

Strelci za gostujući sastav, pored pomenutih Babića i Matavašiša, bili su i kapiten Ivan Tumbas i Nikola Jerković, dok su kod domaćina golove postigli i Vladimir Živić, Mark Soljankin i Aleksandar Zubricki.

Povezana vest:  Počeo sastanak ministara sporta zemalja Saveta Evrope

Treći meč serije rasporedom je planiran za 15. mart, takođe u Beogradu, ali bi zbog obaveza juniorskih reprezentativaca Crvene zvezde na Svetskom prvenstvu za igrače do 18 godina u Novom Sadu (od 13. do 19. marta) on mogao da bude odložen, zbog čega je beogradski klub već tražio odlaganje finalne serije, ukoliko se plasira u nju.

Povezana vest:  UMETNIČKO KLIZANJE, Kostner odbacila optužbe za doping