Remijem u večitom derbiju između Crvene zvezde i Partizana 30:30 (22:6) na Adi Ciganliji proteklog vikenda počelo je takmičenje u Prvoj ligi Srbije u ragbiju 13. U drugom meču 1. kola Grupe A, na FK Bask Areni na Carevoj Ćupriji, aktuelni prvak Dorćol je bez problema savladao Radnički iz Niša 42:10 (20:4).

Prvi put u istoriji međusobnig duela beogradskih večitih rivala, meč je završen nerešenim rezultatom, iako su crveno-beli tokom većeg dela meča imali sigurno vođstvo. Zvezda nije mogla da računa na četvoricu bitnih igrača –  kapitena Vojislava Dedića, te Miloša Ćalića, Velibora Srećkovića i Slobodana Milenkovića, ali se to nije osetilo u igri prošlogodišnjeg osvajača Kupa Srbije. Sa četiri laka eseja, crveno-beli su u 33. minutu vodili već sa 22:0 i činilo se da će to biti nova sigurna pobeda na večitim rivalom.

Povezana vest:  "Čovek po imenu Uve" u trci za Oskara

Međutim, mladi tim Partizana serijom od 16:0 približio se do sredine drugog poluvremena na samo esej razlike. Prošlogodišnji igrač godine u Srbiji, Vladimir Milutinović dva puta je bio strelac, dok je najopasniji bio povratnik posle teške povrede Stefan Ilić. Ipak, seriju crno-belih prekida svojim drugim esejem Miloš Zogović, pa je nakon razmene poena na deset minuta do kraja meča Zvezda imala dovoljnu prednost za mirnu završnicu – 30:22.

Povezana vest:  SKIJANJE, SVETSKI KUP, Odobrene staze u Italiji, Svetski kup se vraća u Evropu

U redovima Partizana nisu mislili tako, pa su u furioznoj završnici Milutinović i Vlado Kušić esejima doneli izjednačenje rezultata. Milutinović je čak posle Kušićevog eseja imao i šut za pobedu iz pretvaranja, ali je rezultat ostao nepromenjen – 30:30.

Time je prvi put u 15 do sada odigranih večitih derbija u srpskom ragbiju 13 jedan meč završen remijem. Zvezda je tako ostala na devet pobeda, a Partizan na četiri.

Znatno manje neizvesnoti bilo je u drugoj utakmici na startu šampionata na Carevoj Ćupriji. Posle teškog Superkupa Srbije prošlog vikenda, branilac titule je igrao bez trojica reprezentativaca – kapitena Dalibora Vukanovića, Stevana Stevanovića i Relje Petrovića, ali to Dorćolu nije smetalo da zabeleži ubedljivu pobedu. Boris Lazin je u odsustvu povređenih saigrača predvodio aktuelnog prvaka sa čak četiri eseja. Dorćolci će jedino biti zabrinuti obnovljenom povredom noge jednog od najboljih igrača, Stefana Nedeljkovića.

Povezana vest:  Delegati 4.Svetskog karling kongresa počeli da stižu u Beograd

Rezultati 1. kola Grupe A Prve lige Srbije: Crvena zvezda – Partizan 30:30, Dorćol – Radnički Niš 42:10. Tabela: Dorćol 2, Crvena zvezda 1, Partizan 1, Radnički Niš 0. Parovi 2. kola (18. i 19. mart): Dorćol – Crvena zvezda, Radnički Niš – Partizan.