Hokejaši Beograda novi su šampioni države u hokeju na ledu. Beogradski klub i u drugom meču finala plej-ofa Prvenstva Srbije savladao je gradskog rivala Crvenu zvezdu sa 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) i ukupnim rezultatom 2-0 u seriji osvojio prvi trofej šampiona države u klupskoj istoriji.

Srpskog MOL ligaša je do trijumfa u izuzetnom meču igranom u novosadskom „Spensu“ odveo slovački internacionalac Samir Saliji koji je sa dva gola u „pauer pleju“ u prvoj i trećoj trećini doneo prednost svom klubu. Ruski napadač Aleksandar Zubricki doneo je izjednačenje „Crveno-belima“ sjajnim udarcem u drugom delu igre, ali je Saliji pogotkom 11 minuta pre kraja doneo veliku pobedu Beogradu.

Povezana vest:  KROS KANTRI, Penzionisani olimpijski šampion suspendovan zbog dopinga

Meč u Novom Sadu bio je mnogo neizvesniji nego onaj u sredu igran u „Pioniru“ (Beograd slavio sa 7:2), Zvezda je pružila izuzetan otpor favorizovanom rivalu, ali nije uspela da izbori odlučujuću treću utakmicu u seriji.

Beograd je poput prvog meča rano stigao do vođstva, golom Samira Salijija na isteku petog minuta, realizovavši tako „pauer plej“ koji je zaradio samo devet sekundi pre toga. I u nastavku prvog dela igre, imao je blagu inicijativu, ali kako je vreme odmicalo, Zvezda se sve više oslobađala pritiska i počinjala da sve ozbiljnije preti.

Povezana vest:  KRIKET, Crnogorci i Englezi igraju na "Kupu Beograda"

Vrlo angažovana igra u napadu tima Nenada Milinkovića urodila je plodom u trećem minutu nastavka kada je Aleksandar Zubricki sjajnim udarcem iz daljine, iskosa sa desne strane, „pocepao“ mrežu u daljem uglu gola Alekseja Trifonova. „Crveno-beli“ su i posle tog gola nastavili sa hrabrom i agresivnom igrom, ali promene rezultata nije bilo.

I treći period protekao je u veoma otvorenoj igri, da bi gol ponovo bio viđen u „pauer pleju“ u 49. minutu. Nemanja Janković je sa desne strane prebacio pak na visinu bulija na levoj, odakle je Samir Saliji ponovo pogodio za drugo vođstvo Beograda. Isti igrač mogao je i do het-trika samo pola minuta kasnije, ali je njegov šut zaustavila stativa. Dva minuta kasnije i Zvezda je imala priliku, a novu sjajnu „bombu“ Zubrickog krajnjim naporom preko prečke je prebacio Trifonov.

Povezana vest:  NHL VESTI, Boston u finalu Stanley Cupa

Zvezda je do kraja utakmice pokušavala da dođe do produžetka, tri minuta pre kraja Milinković je povukao sa leda i golmana Vitalija Belinskog, ali „Crveno-beli“ nisu uspeli da postignu drugi gol, pa je Beograd mogao da počne proslavu prve titule u klupskoj istoriji.