Reprezentativac Srbije u ragbiju 13 Vladimir Milutinović nalazi se na korak od prelaska u francuski Tuluz Olimpik XIII. Prošle sezone igrač godine u Srbiji dobio je poziv da dođe na probu u redove člana najjačeg francuskog šampionata – Elita 1 i u narednih desetak dana imaće šansu da se izbori za profesionalni ugovor.

Prvotimac Partizana obeležio je 2016. godinu u srpskom ragbiju 13 pošto je bio prvi strelac lige sa 16 postignutih eseja i to sa jedva navršenih 17 godina. Istovremeno, Milutinović je sa juniorskim timom crno-belih osvojio čak pet trofeja prošle sezone: Kup Beograda u ragbiju 13, Kup i prvenstvo Srbije u ragbiju 13, te Kup i šampionat Srbije u ragbiju 9. Na većini turnira je bio najbolji strelac i igrač.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd savladao Partizan, Crvena zvezda bolja od Eđšega

-Veoma sam uzbuđen zbog ukazane prilike, spreman sam maksimalno da dam sve od sebe i nadam se najboljem – kratko je izjavio po dobijanju poziva Milutinović.

Pažnju šire javnosti, skrenuo je pošto je krajem 2016. godine pokrenuo kampanju na stranici www.gofundme.com kako bi skupio dovoljno finansijskih sredstava da se upiše na Globalnu ragbi liga akademiju (GRLA), jednu od najprestižnijih ragbi ustanova za razvoj mladih igrača. U međuvremenu, njegove igre na startu sezone za Partizan privukle su pažnju francuskog kluba i san o profesionalnoj karijeri bi uskoro mogao da se realizuje drugim putem.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Sremski derbi na otvaranju

-Ovo je veliko priznanje prvo za samog Milutinovića, a potom za naš klub ali i čitavu ragbi 13 organizaciju. Vlada je igrač koji se nalazi u našem sistemu ragbija od početka i uspeli smo zajednički da dođemo do tog nivoa da se bori za ugovor u Francuskoj, iako nema još ni 18 godina. Verujemo u njegov veliki talenat, odnosno najpre verujemo i njegovu odlučnost i radne navike i očeujemo da će napraviti veliku karijeru – rekao je trener Partizana Admir Hadžić.

Povezana vest:  Nova MAC VIVA GLAM kolekcija je stigla!

Milutinović nije jedini talenat iz srpskog ragbija koji je interesantan stranim klubovima, dobre igre reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2017. godine skrenule su pažnju na potencijal koji srpski ragbisti ne sumnjivo poseduju i tek se očekuju transferi u jače evropske lige.