Evropski vicešampion vazdušnim pištoljem Damir Mikec završio je 11-dnevne pripreme u Osijeku, sa kojih se vraća pun dobrih utisaka

– Prezadovoljan sam tokom priprema u Osijeku. Imao sam vrlo kvalitetne treninge sa sparing partnerom, kumom Urošem Kačavendom. Iskoristio sam priliku da, kao gost, učestvujem na finalnom turniru Kupa Hrvatske vazdušnim oružjem, na kome sam pogodio 581 krug – priča Mikec.

Uslovi u Osijeku su odlični, kaže naš reprezentativac, koji se u martu, sa Evropskog prvenstva u Mariboru vratio sa tri medalje: pojedinačnim srebrom, zlatom u miksu sa Zoranom Arunović i bronzom u zvaničnoj ekipnoj konkurenciji. Bilansu treba dodati i zlato koje je u revijalnom ekipnom takmičenju, po novom formatu, osvojio muški tim pištoljem. Ističe da Osijek ima vrlo dobro strelište kako za vazdušno, tako i za MK oružje

Povezana vest:  23. februar 100. rođendan Olimpijskog komiteta Srbije

–Otvorio sam i ovu, poslednju sezonu malim kalibrom, u kojoj ću  pucati sa posebnim emocijama – ističe srpski reprezentativac.

Razlog za posebne emocije je što će disciplina u kojoj se nadmeće Mikec, MK pištolj slobodnog izbora na 50-metarskom strelištu, skoro sigurno biti skinuta sa olimpijskog programa od OI u Tokiju. Očekuje se da će Međunarodni olimpijski komitet potvrditi odluke Svetske streljačke federacije o promenama u olimpijskom programu. Predviđeno je da narednih godina nadmetanje pištoljem slobodnog izbora ostane u programu evropskih i  svetskih prvenstava, ali s obzirom da gubi status olimpijske discipline, pod velikim znakom pitanja je koliko strelaca će se opredeliti da u njoj učestvuje.

Povezana vest:  Endi Marej propušta četvrtfinale Dejvis kupa zbog povrede

– Prvi ispit malokalibarskim pištoljem imaću poslednjeg vikenda aprila, na prvom kolu Kupa Srbije u Novom Sadu, a odmah potom, 2. maja idem na izuzetno jako međunarodno takmičenje u češki Plzen, gde ću pucati i vazdušnim i MK pištoljem. Biće mi to odlična uvertira za Svetski kup u Minhenu, koji će se održati u drugoj polovini maja.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Više od 600 strelaca cilja medalje na EP u Đeru

Za kraj Mikec dodaje:

–Zahvaljujem seMinistarstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu Srbije na finansijskoj podrši, Streljačkom savezu Srbije na realizaciji priprema, kao i ljubaznim domaćinima na strelištu “Pampas”, na čelu sa Zoranom Ćelićem.