Ženska i muška seniorska reprezentacija Srbije, gostovale su u mestu Grindau Rotenbergen u blizini Frankfurta odakle su nastavile put u Detenhajm gde 20. maja počinju borbe na seniorskom ekipnom Šampionatu sveta.

Domaćin je bio klub Rotenbergen u kome igraju otac i sin Neđa i Stevan Vujaković. Seniorke su trenirale, a seniori su odigrali prijateljsku utakmicu sa Rotenbergenom.

Goste i brojne zvanice pozdravio je gradonačelnik mesta  Grindau Gerald Helfriš i potpredsednik kluba  Denis Hajnen, a u ulozi prevodioca bio je Neđo Vujaković koji je i predsednik Udruženja kuglaških klubova naših radnika u Nemačkoj. Na kuglani je bio istaknut transparent „Dobro došli Orlovi“ na srpskom i nemačkom.

Predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović uručio je prigodne suvenire gradonačelniku, koji se prvo obradovao majici sa grbom Srbije, a potom i oduševio zbog flaše šljivovice sa etiketom na kojoj je fotografija seniorske reprezentacije Srbije, trostrukih šampiona sveta, dar direktora reprezentacije Milana Jovanovića „Cvike“.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Uz podršku navijača do novog rekorda

– Hvala vam na divnom dočeku,  našim reprezentacijama su trening i prijateljska utakmica bili veoma korisni pred SP u Detenhajmu – istakao je  Dragojlović.- Za sve je zaslužan naš veliki prijatelj i kuglaški zaljubenik Neđo Vujaković i  pripadaju mu samo pohvale. Mali broj gradova može da se podiči da je ugostio najbolju svetsku ekipu …Rotenbergenu želim da se iduće sezone plasira u viši rang, ove godine je,za malo,bio „kratak“.

Nedeljko Vujaković se, sa mnogo emocija, zahvalio Kuglaškom savezu Srbije jer je prihvatio da gostuje u Grindauu:

– Srce mi je puno, došli su  mi u goste zemljaci, a još sam srećniji kao kuglaš jer sam ugostio prvake sveta. Svi naši ljudi koji vole kuglanje biće uz reprezentacije Srbije  i bodriće ih u Detenhajmu da seniori odbrane titulu, a seniorke osvoje toliko dugo priželjkivanu i čekanu medalju.

Povezana vest:  Vučić: Nagrada za zlato u Riju 50.000 evra

Na kraju se i našalio:

– U klubu smo se dogovorili da ne zapinjemo protiv reprezentacije Srbije, da ih ne pobedimo. Ne želimo da  u Detenhajm otputuju sa lošom uspomenom…

Selektor seniorki Dragan Fatović je zadovoljan kako je protekao trening:

– Sa šest najboljih rezultata, imamo prosek od preko 580 čunjeva, sa osam 573 čunja. Jedino je loš veliki broj promašaja, čak 25 što je, u mnogome, pokvarilo rezultat…

Trenirale su Zorica Barać, Hermina Lukač, Renata Vilov, Kristina Ljubenković, Vesna Boškov, Olivera Čikoš, Marijana Oros i Maja Đukić. Ljubenkovićeva je srušila 628, a Đukićeva 612 čunjeva.

Rezultat u utakmici muških timova Rotenbergen- Srbija bio je u drugom planu: 3.863:3.337 čunjeva za Srbiju. Aplauz koji je trajao nekoliko minuta dobio je najbolji kuglaš sveta Vilmoš Zavarko, srpski reprezentativac,  za fantastičan rezultat od 705 čunjeva (440 u  pune!!!). Robert Ernješi je oborio 690, Uroš Jagličić 600, Daniel Tepša 574, Čongor Baranj 648 i Igor Kovačić 646 čunjeva.  Igrali su još i Radovan Vlajkov 684, Miloš Simijonović 625 i Milan Jovetić 621 čunj.

Povezana vest:  Paraolimpijac Milošević 29. u veleslalomu u Sočiju

– Ovaj meč nam je dobro došao da se posle prespavanog pre podneva nakon 23-časovnog puta iz Beograda, malo razmrdamo, na dobroj kuglani okruženi iskrenim kuglaškim prijateljima iz Rotenbergena. Neki igrači su u pravoj formi, nekima će trebati još malo, ali cilj je jasan: da odbranimo svetsku titulu. Za Detenhajm nas vežu divne uspomene 2009. smo prvi put pod zastavom Srbije postali prvaci sveta – istakao je Miloš Ponjavić selektor seniora.