Ragbisti Crvene zvezde, Partizana, Dorćola i Radničkog iz Niša plasirali su se u polufinale Kupa Srbije u ragbiju 13. Sva četiri člana Grupe A Prve lige Srbije bez problema uspela sz da dobiju sveje četvrtfinalne duele Kupa proteklog vikenda.

Najzanimljivije bilo je očekivano na Adi Ciganliji gde je Zvezda tek u drugom poluvremeni slomila otpor Radničkog iz Beograda 36:10 (14:10). Gradski derbi doneo je izjednačenu borbu sve dok su ragbisti Radničkog imali snage da se nose sa favoritom. Crveno-beli su tek esejem Slobodana Manaka u 37. minutu stigli do prednosti na pauzi, ali su potom u nastavku postigli još pet eseja, uz nijedan primljen.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Norvežani iznenadili Austrijance

Zvezdu u polufinalu očekuje još jedan duel sa najvećim rivalom – Dorćolom, pošto je aktuelni šampion bez problema slavio u Vranju protiv domaće ekipe Soko, 60:10 (26:2). Biće to već peti okršaj dva jedina prvaka države u modernoj istoriji sprskog ragbija 13, a crveno-beli se nalaze u seriji od tri veoma ubedljive pobede. Zvezda je dobila oba puta u prvenstvu i jednom u Balkan Super Ligi, dok su Dorćolci na startu sezone u direktnom duelu osvojili Superkup Srbije.

Povezana vest:  KUGLANJE, Sjajna igra srpskih omladinaca i omladinki i dve pobede protiv Mađarske u Segedinu

U drugom polufinalu sastaće se Radnički iz Niša i Partizan, nakon što su Nišlije savladale na gostovanju Car Dušan Silni 54:18 (32:10). Crno-beli su službenim rezultatom eliminisale Morava Gepared iz Leskovca, tako da će tokom vikenda 3. i 4. juna igrati na Čairu za plasman u finale Kupa Srbije.

Rezultati četvrtfinala Kupa Srbije: Car Dušan Silni – Radnički Niš 18:54, Morava Gepardi – Partizan 0:18, Soko Vranje – Dorćol 10:60, Radnički Beograd – Crvena zvezda 10:35.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Pobeda Morgenšterna u Lilehameru

Parovi polufinala Kupa Srbije (3. i 4. juni): Crvena zvezda – Dorćol, Radnički Niš – Partizan.