Bejzbol klub Beograd 96 zauzeo je drugo mesto na Kupu Federacija u bejzbolu, održanom u Beogradu (Ada Ciganlija), porazom u finalu turnira protiv austrijske ekipe Dajving Daks (3:9),

Iako je poražen u finalu, Beograd 96 je postigao odličan rezultat savladavši tokom takmičenja ekipe Atletiks (Rumunija) 3:2, Ateliko Sofija 16:3 i favorizovane engleske Sautempton Mustangse sa 11:10 u dramatičnom polufinalu.

Povezana vest:  Radnički iz Kragujevca i Vojvodine NS Seme iz Novog Sada učesnici Finalnog turnira Kupa Srbije

U finalnom meču Beograd 96  nije imao velike šanse za pobedu pošto je za Austrijance na poziciji bacača bio Veneculeanac Adinson Verastegui, bivši bacač iz sistema MLB ekipe Detroit Tajgers, koji je dominirao u većem delu utakmice svojim veoma brzim loptama.

Šampion Srbije je uspeo da uzdrma bacača gostiju na kraju meča, kada je posle serije udaraca smanjio na 9:3 i uspeo da ga izbaci iz igre, ali je bilo kasno za preokret i Dajving Daksi su zasluženo slavili.

Povezana vest:  Država mora da se bori protiv nameštanja mečeva

Drugo mesto na zvaničnom turniru Evropske bejzbol federacije je veliki uspeh za tim Beograda koji je na turniru nastupio sa velikim brojem mladih igrača, i pokazao odličnu odbranu kojom je došao do finala.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je igrač Dajving Daksa Zambrano (Venecuela), dok je najbolji bacač Karlos Garsija iz Beograda 96, takođe pojačanje iz Venecuele, bivši bacač iz sistema Boston Red Soxa.

Povezana vest:  KUGLANJE, Vodovod do pola zatvorio slavinu Partizanu, Beograd bolji od crveno belih, Apatinke poražene od Jedinstva, šampionke iz Pionira nemilosrdne u Zrenjaninu u 4. kolu Super liga Srbije!