Reprezentacija Srbije u sastavu Damir Mikec, Dimitrije Grgić i Duško Petrov osvojila je danas zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu malokalibarskim oružjem u Bakuu, dok je Mikec u pojedinačnoj konkurenciji osvojio srebrnu medalju.

Srpski strelci su u finalu malokalibarskim pištoljem po prvi put došli do zlatne medalje na evropskim prvenstvima.

-Na sastanku pred takmičenje ekipi pištoljem sam rekao da, kao i na narednim takmičenjima, vrede za medalju, ali i da su sazreli da osvoje zlato. Očekivali smo dvojicu strelaca u finalu, uspeli smo da dodjemo i do još jedne medalje, moramo da budemo zadovoljni – rekao je sportski direktor reprezentacije Srećko Pejović.

Povezana vest:  Nemačka junakinja Klaudija Pehštajn htela da skoči s mosta

S druge strane, u pojedinačnoj konkurenciji Mikec je ostvario rezultat od 226 krugova, dok je prvoplasirani Ukrajinac ;Pavlo Korostilo izjednačio svetski rekord pošto je ostvario rezultat od ;230,5 krugova.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja u pojedinačnoj konkurenciji našao se Lauris Strautmanis iz Letonije sa 208,7 krugova, a četvrti je bio Grgić sa 187,7 krugova.

Povezana vest:  RITMIČKA GIMNASTIKA, Krsmanovićevoj bronza u Pragu

-Dobro sam počeo, ali ispao sam potom iz ritma, vezao dve ‘sedmice’. Medjutim, sredinom finala sam se vratio na dobar put. ‘Kliknulo’ mi je u glavi da se oslobodim, krenem hrabrije i sa dve jake ‘desetke’ sam se vratio u igru i do kraja vodio lavovsku borbu u uzbudljivom finalu. Posle dvoboja sa Dimitrijem Grgićem napao sam i zlato. Nisam sjajno završio, za razliku od Korostilova, koji je blistao, ali prezadovoljan sam. Kompletirao sam kolekciju. Posle evropskog srebra vazdušnim stigla je i ista medalja malokalibarskim pištoljem slobodnog izbora – rekao je Mikec posle finala.

Povezana vest:  KUGLANJE, I drugog dana tri pobede u Rumuniji