Kamp talenata Međunarodne kuglaške federacije  za kuglanje na devet čunjeva- klasik (VNBA NBC) počeo je  u Vrbasu  gde je održan i 2013, 2014. i 2016.

Učestvovaće 28 mladih kuglašica i kuglaša iz Slovenije, Slovačke, Češke i Srbije i radiće pod nadzorom vrhunskog tima trenera na čijem je čelu srpski stručnjak  Miloš Ponjavić, doskorašnji selektor seniorske reprezentacije Srbije, četvorostrukih šampiona sveta. Koordinator programa  kampa je Jirži Jančalek (Češka), jedan od potpredsednika NBC koji je zadužen da prati mlađe kategorije. Kamp će trajati do 5. avgusta.

Povezana vest:  RITMIČKA GIMANSTIKA, 17. PALILULA KUP, Tijana i Anita najbolje Srpkinje

– Vrbas  i CFK „Drago Jovović“ su izvanredni domaćini a odlične uslove- sjajnu kuglanu, bezene, atletsku stazu i dvoranu… prepoznali su i čelnici NBC koji su četvrti put organizovali kamp u ovom gradu – kaže Uroš Dragojlović predsednik Kuglaškog saveza Srbije koji je pozdravio učesnike i goste na otvaranju kampa i poželeo im dobar rad i prijatan boravak u Vrbasu.-  Mnogo mladih, vrhunskih igrača, ne samo iz Srbije, prošlo je kroz ovaj kamp  i nadam se da će  narednih godina još veći broj nacionalnih federacija uvideti da  on donosi samo korist u razvoju talenata i da će nam se pridružiti. Najavljen je i  dolazak novog predsednika NBC, nemačkog sportskog zvaničnika  Klausa Barta i drago mi je što će se i on uveriti u vrhunski kvalitet stručnog programa kampa i izvanredne uslove.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Von najbrža u Banskom

Srbija ima šestoro učesnika, po tri kuglišice i kuglaša: Renata Bodo (Kristal Zrenjanin), Kristina Trošić (Jagodina), Ena Grubor (Singidunum, Beograd), Zoran Beracka (Slavia, Kovačica), Ilija Jevremović (Car Lazar Kruševac) i Marko Erdeljan (Vojvodina, Bačko Gradište).  Kristina Trošić i Ilija Jevremović su  u maju na pionirskom Svetskom kupu u Detenhajmu (Nemačka) osvojili zlato u miksu, dok se Jevremović okitio i pojedinačnom bronzom.

Povezana vest:  SLOHOKEJ LIGA, PLEJ OF, Partizan slomio Olimpiju i u Tivoliju

U kampu su dečaci i devojčice od 15 i 16 godina. Kompletan trošak je 150 evra, od toga 50 evra daje međunarodna federacija (NBC klasik).