Miloš Simijonović, srpski reprezentativac, osmi na svetskoj rang listi, sada član austrijskog Nojkirhena, oborio je rekord kuglane u Nojkihenu u prijateljskom meču Nojkirhen – Repcelaki (Mađarska) sa 669 čunjeva. Stari rekord držao je drugi srpski reprezentativac u Nojkiehenu Radovan Vlajkov sa 659 čunjeva i postigao je pre nekoliko dana na turniru u ovom mestu 40 km od Beča.

Nojkirhen, trostruki uzastopni šampion Austrije, ugostio je treći tim mađarskog elitnog društva Repcelaki u čijim redovima je i nekadašnji svetski šampionn Levente Kakuk. Domaćini su izgubili sa 3.619:3.556 čunjeva i 5:3 u igračkim poenima. Simijonović je u duelu sa Kakukom doneo poen timu sa 669 čunjeva, Kakuk je srušio 639 (najbolji rezultat kod Repcelakija), dok je u setovima bilo 2:2. Vlajkov je sa 599 čunjeva (i najboljim “čišćenjem” u meču 245) izgubio poen od Zapletana koji je oborio 616 čunjeva. U setovima je bilo 2:2.

Povezana vest:  Klubovi i organizacije: Neophodna je privatizacija, što pre

Meč je odlučio prvi igrač Repcelakija Riter koji je oborio 617 čunjeva i pobedio rivala Stokera sa 103 čunja!
Miloš Simijonović je drugi put u karijeri igrao protiv Kakuka i ponovo ga je pobedio:

– Zadovoljan sam igrom, atmosfera na utakmici je bila sjajna i do samog kraja sam imao podršku sa tribina, iako sam nesrećno izgubio prvi set za jedan čunj. U drugom setu Kakuk je nanizao devet “devetki” za redom, od šestog do 15. hica. Imao je 120 u pune, a ja 107. Međutim, katastrofalno je “čistio”, samo 36 čunjeva. Iskoristio sam priliku, “očistio” sam 71 čunj i dobio set. To mi je dalo vetar u leđa, osetio sam da mogu i do rekorda kuglane mog kuma Vlajkova i na kraju sam uz poen upisao i najbolji rezultat kuglane 669 čunjeva, 428 u pune i 242 u “čišćenju”. Čeka nas veoma zanimljiva sezona.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Pobede Crvene zvezde i Viteza

Radovan Vlajkov je na turniru pre nekoliko dana oborio rekord kuglne od 659 čunjeva (412 u pune i 247 u “čišćenju”). Stari rekrod bio je 654 čunja. U meču sa Repcelakijem srušio je 599 čunjeva.

– Prvi zvanični nastup za Nojkirhen bio mi je na tom turniru i odmah – rekord. Šta drugo reći nego da sam bio prezadovoljan. Kuglana je za vrhunske rezultate…Konkurencija na turniru nije bila jaka, samo smo Simijonović i ja oborili više od 600 čunjeva.. Što se tiče utakmice, nisam zadovoljan. U pune sam bio jako brz i nisam uspevao da izvedem hitac kako treba. Za utehu mi je što sam imao najbolji rezultat u “čišćenju” na utakmici. Prvi cilj sezone je Svetski kup u oktobru – istakao je Radovan Vlajkov.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Fantastična četvorka stigla u Ostin!

Simijonović i Vlajkov su bili članovi reprezentacije Srbije koja je u maju u Detenhajmu osvojila četvrto svetsko zlato. Obojica su u letnjem prelaznom roku iz redova srpskog prvaka i pobednika kupa Beograda otišli u Nojkirhen