Srpski strelci privode kraju takmičarsku pauzu. Predstojećeg vikenda počinje nova sezona nacionalnih nadmetanja u A programu. U Novom Sadu će u subotu biti održano prvo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije vazdušnim oružjem u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

Prijavljeno je skoro 150 strelaca, pa će takmičenje na strelištu Streljačke družine Novi Sad 1790 u SC „Sajmište“ trajati od ranih jutarnjih do večernjih časova. Početak je planiran za 9, a završetak oko 19 časova. Na vatrenu liniju će izaći većina naših seniorskih i juniorskih reprezentativaca.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Počinje Pojedinačno prvenstvo Srbije u šahu

Domaćin drugog kola biće Smederevo (4. novembar), treće je zakazano za 16. i 17. decembar u Beogradu, u sali SD Crvena zvezda, a finale će biti održano početkom sledeće godine. Na finalnom turniru učestvovaće po deset najboljih streaca u svakoj disciplini, na osnovu bodova skupljenih u tri kola (boduje se deset najbolje plasiranih po disciplini na svakom kolu). Reprezentativci koji zbog učešća na međunarodnim takmičenjima nisu u mogućnosti da nastupaju na nekom kolu Kupa, a nisu se plasirali za završni turnir imaju pravo nastupa na finalu.

Povezana vest:  SLALOM, SKIJAŠICE, Pobeda Marliz Šild