Srpski reprezentativci sutra otvaraju sezonu u ovogodišnjem Svetskom kupu. U južnokorejskom Čangvonu u nedelju počinju takmičenja na drugom turniru SK u sezoni. Naši, kao i mnogi drugi strelci sa Starog kontinenta, nisu učestvovali na prvom Svetskom kupu, održanom u Gvadalahari (Meksiko), neposredno posle Evropskog prvenstva vazdušnim oružjem.

Selekcija Srbije je u petak stigla u Čangvon. Našu zemlju će u takmičenjima puškom predstavljati: Andrea Arsović (Partizan), Milutin Stefanović, Stevan Pletikosić (obojica „Čika Mata“, Kragujevac) i Milenko Sebić (Crvena zvezda), a pištoljem će se nadmetati: Zorana Arunović (Olimpik 011), Bobana Veličković (Bor 030), Damir Mikec (Policajac) i Dimitrije Grgić (Akademac). Uz osam iskusnih olimpijaca je troje članova stručnog štaba nacionalnog tima Dragan Donević, Jelena Arunović i Goran Mikec, a i Jasna Šekarić, trener reprezentacije po pozivu za pištolj.

Povezana vest:  KUGLANJE, Pionir i u Gradišci zabeležio maksimalnih 8:0 protiv Kozare i plasirao se na fajnal for kuglaške Lige šampiona!

Većina srpskih strelaca se već takmičilo u Čangvonu, jer ovaj južnokorejski grad je od 2003. godine sedam puta bio domaćin Svetskog kupa. Za sve učesnike ovosezonski turnir je od posebnog značaja, s obzirom da će na strelištu u Čangvonu u septembru biti održano Prvenstvo sveta, na kome će se deliti prve olimpijske kvote za OI u Tokiju 2020.

Malo ko od strelaca iz svetske elite će propustiti drugi turnir SK, svi žele da vide šta ih očekuje na Svetskom prvenstvu. Prijavljeno je 876 takmičara iz 70 zemalja.

Povezana vest:  KUGLANJE, Juniori Crvene zvezde BN Bos i juniorke SPC Vojvodine šampioni Srbije

Prenoseći prve utiske iz Čangvona, šef stručnog štaba Dragan Donević kaže:

– Vidi se da se domaćini vrlo ozbiljno pripremaju za Svetsko prvenstvo. Strelište je i ranije bilo vrlo dobro, a sada je sve još doterano. Napravljeno je i novo 50-metarsko strelište.

Sutra, prvog takmičarskog dana na vatrenu liniju izlaze skoro svi naši strelci. Arsovićeva, Stefanović, Pletikosić i Sebić će se nadmetati vazdušnom puškom. I u muškoj i u ženskoj kategoriji prijavljeno je po više od 100 takmičara. Zorana Arunović i Bobana Veličković će gađati u prvoj fazi kvalifikacija MK sportskim pištoljem (30 metaka precizna paljba). Na startnoj listi u ovoj disciplini je 75 imena.

Povezana vest:  Klizalište na Adi Ciganliji otvara se do kraja nedelje

Arunovićeva i Veličkovićeva u ponedeljak završavaju takmičenje sportskim pištoljem, dok će se Arsovićeva i Stefanović nadmetati u miksu vazdušnom puškom. Mikec i Grgić na vatrenu liniju prvi put izlaze u utorak, kad će muškaraci gađati vazdušnim pištoljem. Turnir se završava 29. aprila, a poslednja takmičenja u disciplinama u kojima učestvuju naši reprezentativci su u petak.