U Minhenu u četvrtak startuje četvrti, poslednji turnir Svetskog kupa vazdušnim i malokalibarskim oružjem u 2018. godini.

Svetski kup je ustanovljen 1986. godine, a predstojeće takmičenje će biti 29. turnir SK na strelištu u Minhenu izgrađenom za Olimpijske igre 1972. godini. Serija Svetskih kupova je Minhen „preskočila“ 1994, 2002, 2004. i 2010. Međutim, 1994, 2002. i 2010. Minhen je bio domaćin finalnog turnira SK, koji je na ovom strelištu organizovan 16 puta. Samo 2004. godine u više od tri decenije dugoj istoriji Svetskog kupa ni jedan od turnira nije priređen u Minhenu.

Povezana vest:  Mikec zimuje na prvom, Arsovićeva na drugom mestu na evropskim rang listama

Na olimpijskom strelištu ovaj put okupiće se 817 strelaca iz 84 zemlje.

Srbiju će na, po tradiciji najmasovnijem takmičenju u sezoni SK, predstavljati 14 strelaca.

Muškarci, puška: Milutin Stefanović, Stevan Pletikosić (obojica „Čika Mata“ Kragujevac), Milenko Sebić (Crvena zvezda), Lazar Kovačević (Jagodina 92), Stevan Jovanović („Čika Mata“).

Žene, puška: Andrea Arsović (Partizan), Milica Babić (Pobednik), Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790), Dragana Todorović (Novi Beograd – Ušće).

Povezana vest:  Antidoping komisija Jamajke podnela ostavku

U miksu puškom takmičiće parovi Arsović/Stefanović i  Vukašinović/Kovačević.

Muškarci, pištolj: Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac), Duško Petrov („Aleksa Dejović“).

Žene, pištolj: Zorana Arunović (Olimpik 011), Bobana Veličković (Bor 030).

U miksu pištoljem gađaće parovi Arunović/Mikec i Veličković/Grgić.

Većina naših strelaca na vatrenu liniju izlazi već prvog dana, iako je u četvrtak na programu samo jedno finale – vazdušnom puškom za žene.

Za plasman među osam najboljih vazdušnom puškom boriće se Andrea Arsović, Milica Babić i Sanja Vukašinović, dok Dragana Todorović učestvuje van konkurencije za plasman.

Povezana vest:  Pančevcima i Novobeograđankama po dve titule drugog dana juniorskog šampionata države

Zoranu Arunović, koja je do sada u Svetskom kupu 2018. osvojila dva srebra i dve bronze, i Bobana Veličković će gađati MK pištoljem u prvoj polovini kvalifikacija (brza paljba).

Stevan Pletikosić, Milutin Stefanović i Milenko Sebić će se takmičiti u eliminacijama malokalibarskom puškom iz trostava, a van konkurencije u istoj disciplini šansu da pokažu šta umeju imaće Lazar Kovačević i Stevan Jovanović.

Takmičenja u Minhenu se završavaju 28. maja.