U derbiju do ovog kola jedina dva neporažen tima Sportklub Prve lige Srbije, kragujevački Divlji veprovi ubedljivo su savladali Jagodina Black Hornetse, rezultatom 67:27.

Brojne povrede uslovile su dosta promena u odbrani Kragujevčana, što su Jagodinci uspeli da iskoriste u prvom poluvremenu, tokom čijeg većeg dela su bili u blagom vođstvu, pre svega zahvaljujući tandemu Ostin Stabs – Bogdan Pavlović. Pomenuti dvojac postigao je prva tri tačdauna za svoj tim i održavao goste u vođstvu, ali je na drugoj strani raspoložen bio i Dalton Oliver, koji se sa četiri pasa za tačdaun – dva ka Strahinji Stepoviću i po jednom ka Stefanu Đuriću i Filipu Nedeljkoviću, postarao za jedino vođstvo Veprova u prvom poluvremenu (25:20).

Ipak, Stabs je u finišu poluvremena sa end zonom spojio sunarodnika Entonija Retlifa, pa su Jagodinci na odmor otišli sa dva poena prednosti – 27:25.

Povezana vest:  Šild brani titulu u slalom

Međutim, ispostavilo se da je to bilo sve što su uspeli da urade u ovoj utakmici. Odbrana Kragujevčana se u potpunosti konsolidovala i ne samo da više nije dopuštala poene, već je gostima dozvolila samo par prvih dauna do kraja utakmice. Napad je uspeo da materijalizuje dobru igru defanzivaca i povoljne startne pozicije, pa je furioznom igrom u trećoj deonici otklonio sve dileme oko pobednika, postigavši čak četiri tačdauna.

U poslednjoj četvrtini na snazi je bio mercy rule, pa je vreme teklo brže , ali su se domaći i pored toga još dva puta domogli end zone, za više nego ubedljivu pobedu od 40 poena razlike.

Fantastični Oliver je bacio još četiri pasa za tačdaun, za ukupno čak osam na svom kontu. Đurić je sa još dva hvatanja meč završio sa tri tačdauna, dok je Stepović treći ulazak u end zonu postigao vraćanjem panta. Po jedno tačdaun hvatanje imali su i Džošua Kezada i Milorad Živković, a šlag na tortu na kraju je dodao debitant Rafael da Kruz, vraćanjem intersepcije.

Povezana vest:  ŠAH, Niš pobednik ekipnog prvenstva gluvih i nagluvih

Kragujevčani su sada usamljeni na liderskoj poziciji, sa svih pet pobeda, dok će se Jagodinci za bolju startnu poziciju boriti u preostale dve utakmice, sa beogradskim Vukovima i Inđija Indiansima.

Kragujevac Wild Boars – Jagodina Black Hornets 67:27 (6:7, 19:20, 28:0, 14:0)

Kretanje rezultata:
0:7 Ostin Stabs pas 1 jard ka Bogdanu Pavloviću, uspešan PAT
6:7 Dalton Oliver pas 30 jardi ka Strahinji Stepoviću, neuspešan PAT
6:13 Stabs pas 50 jardi ka Pavloviću, izblokiran PAT
12:13 Oliver pas 4 jarda ka Stefanu Đuriću, neuspešno za dva
12:20 Stabs pas 8 jardi ka Pavloviću, uspešan PAT
19:20 Oliver pas 52 jarda ka Filipu Nedeljkoviću, Goić PAT
25:20 Oliver pas 21 jard ka Stepoviću, neuspešan PAT
25:27 Stabs pas 8 jardi ka Entoniju Retlifu
32:27 Oliver pas 24 jarda ka Đuriću, Goić PAT
39:27 Oliver pas 40 jardi ka Džošui Kezadi, Goić PAT
46:27 Oliver pas 14 jardi ka Đuriću, Goić PAT
53:27 Stepović vraćanje panta 44 jarda, Goić PAT
60:27 Oliver pas 25 jardi ka Miloradu Živkoviću, Goić PAT
67:27 Rafael da Kruz vraćanje intersepcije 28 jardi, Goić PAT

Povezana vest:  BADMINTON, Tomić i Lukić balkanski prvaci