Druzenje sa ucesnicima EkOlimpijskog igralistaSedma po redu “EkOlimpijada Srbije” održana u Nišu

 

 

Na poziv grada Niša, u kojem je početkom godine, ordžana izložba “Vek igre – 100 godina Olimpizma”, održana je i sedma po redu “EkOlimpijada Srbije 2010”.

 

Akcija kojom se Olimpijski komitet Srbije priključio projektu Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja “Očistimo Srbiju”, stigla je do Niša.

 

Posle svojih vršnjaka iz Subotice, Kosjerića, Stragara, Petrovca na Mlavi, Bora i Novog Sada i đaci niških osnovnih škola imali su priliku da kroz druženje i igranje uče o istoriji olimpizma i o olimpijskim vrednostima, a pre svega, o neophodnosti očuvanja životne sredine.

Povezana vest:  BADMINTON, Muški dublovi među 16 najboljih u Sloveniji, Bjelan ponovo sjajan

Sa ucesnicima ARCTOS radionicePredsednik OKS Vlade Divac i gradonačelnik Niša, Miloš Simonović su u društvu Lidije Mihajlović, našeg proslavljenog strelca i dva puta učesnice Olimpijskih igara, obišli učesnike svih radionica i proveli vreme u razgovoru sa njima.

Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, poručio je učesnicima niške EkOlimpijade: „Drago mi je da sam ponovo u gradu Nišu i drago mi je da vidim da prepoznajete i promovišete olimpijske vrednosti. Od vas očekujem da sve ono što danas ovde čujete i naučite, prepričate vašim drugarima, braći i sestrama i tako budete ambasadori Olimpijskog pokreta.“

Povezana vest:  Aerobik hepening na Košutnjaku

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović rekao je da se ponosi svojim najmlađim sugrađanima i njihovom voljom da uče, da se igraju i druže. „Vi učite i bolje od mnogih starijih znate zašto je važna i kako se čuva životna sredina. Što je više vas ovde danas, to će naša budućnost biti svetlija, a grad čistiji.“

Lidija Mihajlović poručila je svojim najmlađim sugrađanima da ukoliko se još uvek ne bave nekim sportom da je pravo vreme da počnu. „Kroz bavljenje sportom, naučićete puno toga što će vam koristiti u životu, igraćete se, upoznaćete mnogo novih prijatelja i sigurno ćete uživati.“

Povezana vest:  KUGLANJE, Kadetkinje „probijaju led" u Zalaegersegu

 

Po okončanju svih radionica predsednik OKS Vlade Divac, gradonačelnk Niša, Miloš Simonović i Lidija Mihajlović, dodelili su nagrade i diplome za uspešno razvijen EkOlimpijski duh, svim učesnicima EkOlimpijade.  U oktobru mesecu EkOlimpijada će se održati i u Kragujevcu, a krajem novembra će u sklopu centralne proslave 100 godina Olimpijskog komiteta Srbije,  veliko finale EkOlimpijade biti organizovano u Beogradu.