Posle sezone pauze, u Serbian Bowlu XIV se ponovo igra „večiti derbi“ dva najtrofejnija srpska tima, Kragujevac Wild Boarsa i SBB Vukova Beograd, u nedelju, od 17 časova, na Stadionu „Čika Dača“ u Kragujevcu.

Ovi timovi su najčešće sastajili u finalu, a samim tim između sebe podelili i najviše titula šampiona Srbije – po sedam, tačnije sve izuzev jedne koja je pripala novosadskim Vojvodama, 2015. godine.

U poslednje vreme Kragujevčani su uspešniji, pošto su trijumfovali u dva prethodna šampionata, najpre upravo protiv Vukova, 2016. u Beogradu (53:29), zatim i protiv novosadskih Dukesa (24:16), a kuriozitet je da je taj meč odigran pre tačno godinu dana, u isto vreme i na istom mestu kada i ovaj, 8. jula 2017. od 17 časova i to upravo na „Čika Dači“.

Akter prošlogodišnjeg finala bio je i američki vođa napada iz redova Divljih veprova, Dalton Oliver, koji je ove sezone uz Ostina Stabsa iz jagodinskih Stršljena bio najefikasniji sa 32 tačdauna.

Povezana vest:  Grad obezbedio sredstva za šest velikih sportskih takmičenja

– Ovo će biti moj drugi Serbian Bowl u dve sezone. Iako smo prošle godine osvojili tiulu, u ofanzivi nismo odigrali onako kako smo mogli i osetio sam da imamo mnogo toga da pokažemo. To je bio moj cilj tokom čitave godine, da se vratimo u finale i da u napadu iskažemo potencijal za koji sam siguran da ovaj tim poseduje – rekao je Oliver.

U regularnom delu sezone „večiti“ su se sastali pomalo neuobičajeno u prvoj utakmici, u kojoj su Kragujevčani bili ubedljivi na svom terenu – 38:21. Od tada su oba tima nadigrala sve svoje rivale i zasluženo se našla u finalu. Pored velikog uspona forme u oba tabora bilo je i pojačanja, pa nema sumnje da nas očekuje pravo finale.

– Oba tima su pokazala napredak kroz sezonu i pretrpela blage promene na rosteru od tog meča. U prvom duelu bilo je dosta grešaka oba tima, što je i očekivano s obzirom na to da je bila prva utakmica u sezoni. Verujem da će ovo biti utakmica sa velikim brojem poena i jedva čekam da uporedimo naš napredak kroz sezonu. Pozivam sve navijače da dođu na stadion, a mi ćemo im pružiti utakmicu za uživanje, punu lepih poteza i poena – zaključio je Oliver.

Povezana vest:  SKIJANJE, Albreht neće da žuri sa povratkom na stazu

„Čika Dača“ je stadion na kom je odigran premijerni Serbian Bowl, pre 14 godina, kada su Veprovi pred oko 2.500 gledalaca,  u ligi bez zaštitne opreme, nadigrali Vukove sa 21:6. Samo par stotina metara dalje, nalazi se igralište FK „Jadran“, na kom je 2003. godine odigrana prva utakmica u srpskoj istoriji, a Veprovi takođe bili uspešniji od Vukova – 15:14. Jedini još uvek aktivni igrač iz te utakmice je legendarni Aleksandar Ristić Alf, koji je bio akter svih „večitih derbija“, uglavnom kao igrač, a tokom povreda i kao trener, dok je u poslednjih nekoliko godina i glavni trener i igrač, što će biti slučaj i u nedelju.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Skupština SS Vojvodine: Draganu Alimpijeviću novi mandat, proglašeni strelci godine

Timovi se umnogome razlikiju u odnosu na prvi duel i ovo će biti susret dve drugačije ekipe. Bolji deo oba tima je napad. Mislim da je kod nas na dosta zavidnom nivou relacija kvoterbeka i risivera, dok je kod Vukova uigranost akcija koje su dvojna pretnja i njihovo sprovođenje na terenu skoro perfektno. Očekujem pravu sportsku predstavu na terenu i na tribinama i pozivam sve da uzmu učešća u njoj i daju svoj doprinos finalu. Siguran sam da će se svi lepo provesti – zaključio je Aleksandar Ristić Alf, glavni trener/trkač Veprova.

Ulaz na finale je besplatan, a svi koji žele da pomognu klubu, ali i da učestvuju u nagradnoj igri u kojoj se između ostalog deli i letovanje u Grčkoj za dve osobe, moći će da kupe kartu po ceni od 200 dinara.