Kamp talenata Ministarstva omladine i sporta Srbije i Kuglaškog saveza Srbije u toku  je u Vrbasu. Zbog popunjenih hotelskih kapaciteta, ove godine  vredni kuglaški radnici  nisu mogli da okupe polaznike u jednoj smeni, već su rad podelili u dve grupe.

U prvoj smeni, koja će trajati co 15. jula u kampu su i gosti iz Kuglaškog saveza Republike Srpske, kadeti Čedo Pejić (Borac, Banja Luka) i Stefan Vujasinović (Revita).

Iz Srbije u kampu je u prvoj smeni 12 polaznika – kadeti i kadekinje: Alenka Marko i Ivanka Marko (obe Slavia Kovačica), Jelena Barać (Apatin), Avram Jevremović (Sloven, Ruma), Adam Lak (Sloboda, Stara Moravica), Mateja Šakić i Igor Štikovac (obojica Beograd), pioniri i pionirke: Ivana Pavkov (Bačka, Novi Sad), Tamara Barać i Noemi Neđbeli (obe Apatin), Tadija Cvijanović (Kolubara, Lazarevac) i Jovan Rakanović (Bačka, Novi sad).

Povezana vest:  NHL, Čak četvorica Pinguinsa u prvoj All-Star postavi

U drugoj smeni od 15. do 21. jula biće takođe 12 polaznika – kadeti i kadetkinje: Nikolina Rakanović (Bačka, Novi Sad), Kristina Trošić (EDB), Renata Bodo (Kristal, Zrenjanin),  Tanja Petrović (PPT Trstenik), Ena Grubor (Singidunum, Beograd), Nataša Marković (Vojvodina, Bačko Gradište), Ilija Jevremović (Car Lazar, Kruševac), Dejan Radonjić (Kristal, Zrenjanin), Marko Erdeljan, Gabor Kurcinak i Tomislav Marković (svi Vojvodina, Bačko Gradište), pionir: Miloš Rajić (Kristal, Zrenjanin).

Povezana vest:  GIMNASTIKA, Gimnastička vrsta Srbije plasirala se na Olimpijske igre Evrope 2015.

Sa polaznicima kampa rade treneri Mirko Čukvas i Ljubomir Štetin. Trenira se  na kuglani, kao i na atletskoj stazi i u dvorani u odličnim uslovima CFK „Drago Jovović“ u Vrbasu. U kampu su polaznici kadetskog i pionirskog uzrasta  od kojih će se  selektirati raprezentacije  za pojedinačni pionirski Svetski kup i ekipni i pojedinačni kadetski Šampionat sveta iduće godine u maju u Rokicanima u Češkoj.

Povezana vest:  RAGBI 13, Srbija nastavlja pripreme za Italiju

Kamp finansira Ministarstvo omladine i sporta Srbije u okviru programa  školovanja i usavršavanja  talentovanih sportista.