Marko Vukićević, reprezentativac Srbije u Alpskom skijanju, u jeku je priprema za put u Čile, gde se u drugoj polovini avgusta i prvoj polovini septembra održava Južno-američki kup (SAC – South American Cup).

Marko će u periodu od 18. avgusta do 16. septembra trenirati i takmičiti se u skijaškim centrima El Colorado i La Parva, gde svake godine treniraju najbolji reprezentativci iz celog sveta (Nemačka, Francuska, Austrija, Slovenija, Švedska, Italija…). Reč je o reprezentativnom takmičenju na visokom nivou i jakom konkurencijom.

Marko Vukićević u Čile putuje sa svojim trenerom Milošem Tomićem iz Skijaškog saveza Srbije, ličnim serviserom za skije i opremu Bojanom Hribarom i 400 kilograma skijaške opreme.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd i Pionir na fajnal foru Svetskog kupa!

Dosadašnji uspesi i ciljevi Marka Vukićevića

Srpski reprezentativac u Alpskom skijanju Marko Vukićević, „Snežni vuk“, vozeći spust, kreće se neverovatnom brzinom i do 160 kilometara na sat. Na svetskoj base listi skijaša za 2019. godinu u disciplini Downhill nalazi se na odličnom 28. mestu, što je prvi put u istoriji da Srbija ima takmičara među 30 najboljih skijaša na svetu.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Partizanova druga pobeda u dva dana, NS Stars namučio šampiona

Rezultati Marka Vukićevića iz sezone 2017/2018:

  • mesto, ukupni poredak, SOUTH AMERCAN CUP – sezona 2017/2018;
  • mesto, SAC, Downhill, (CHI);
  • mesto, SAC, Alpine Combined, (CHI);
  • mesto, FIS, Super-G (SLO);
  • mesto, Državno prvenstvo Srbije, Super-G, (SRB);
  • mesto, Državno prvenstvo Slovenije, Downhill (SLO);
  • mesto, Zimske Olimpijske Igre 2018, Comb. Downhill (PueongChang);
  • mesto, Zimske Olimpijske igre 2018, Comb (PueongChang).

Markov sportski izazov za sezonu 2018/2019. je približavanje svetskom vrhu i osvajanje pozicije među prvih 15 skijaša na zvaničnoj FIS listi kao i dostojno predstavljanje Srbije s ciljem povećanja ugleda i popularnosti srpskog skijanja u zemlji i svetu.

Povezana vest:  ŠAH, Dva remija srpskih ekipa u Varšavi

Relevantnost dosadašnjih uspeha i stotinke koje Marka Vukićevića dele od svetskog pobedničkog postolja, zaslužuju podršku i utiču na razvoj skijaškog sporta u Srbiji i stvaranje novih generacija autentičnih sportista.

Marko Vukićević stremi ka liderskoj sportskoj poziciji, usmeren je ka osvajanju svetskog vrha u Alpskom spustu i prve medalje na Zimskim olimpijskim igrama i Svetskom kupu.

Na putu ka svom cilju ima podršku Olimpijskog komiteta Srbije i Skijaškog saveza Srbije.

PHOTO: Getty Images