Sve je spremno za veliko Međunarodno finale Sportskih igara mladih, koje će biti održano od 20. do 25. avgusta. Srpska ekspedicija je poznata i broj cifru od čak 300 učesnika. U ponedeljak rano ujutru iz Beograda se autobusma kreće put Splita. Uveče su na programu sastanci koordinatora, a u utorak rezervisan za druženje, kupanje i fotografsanje učesnika, a od srede kreću i takmičenja. Predsednik Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović, po dolasku svih u Studentski kampus, pozdraviće predstavnike naše zemlje.

Povezana vest:  VAZDUHOPLOVSTVO, Sedam medalja iz Bugarske sa Svetskog kupa raketnih modelara

– I ove godine nastavili smo da se uspešno borimo za naš osnovni cilj, a to je da se duh Sportskih igara širi i da se borimo za svaki dečiji osmeh. Sport, igre i mladost ili sreća, izazov i motiv, su skraćenice koja simbolizuje mnogo, a ako stavimo sve to u naš okvir, dobijemo Sportske igre mladih. SIM u Srbiji su počele pre pet godina, ova peta jubilarna sezona donela je puno rekorda i novih dobrih stvari. Još jednom moram da kažem da su sva deca koja su ove godine učestvovala u Igrama, po gradovima i mestima Srbije, za nas pobednici. Sada deci u Splitu želim da upoznaju nove prijatelje, imaju jedno mini letovanje i takmiče se. Naravno i da uživaju na spektakularnoj ceremoniji zatvaranja Igara, koja će se po tradiciji održati na Rivi i puni utisaka dođu svojim kućama i pamte ovu najlepšu sportsku priču za decu – istakla je Ivana Jovanović.

Povezana vest:  UMETNIČKO KLIZANJE, Ruski parovi dominantni na Gran priju u Moskvi

Igre, kojima podršku daju Vlada Republike Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i mnogi drugi, su zaista i ove godine opravdale očekivanja. Razni podaci to i potvrđuju. Ove sezone u Srbiji smo imali 97 takmičarskih dana. Ukupan broj učesnika po svim gradovima i mestima Srbije bio je 70.580. A podeljeno je čak 4.360 medalja i diploma.