Naši strelci su imali dosta uspeha trećeg vikenda nemačke Bundes lige vazdušnim pištoljem, koji je doneo i prvi „srpski derbi“.

U petom kolu Prve lige, Grupa „Jug“, na turniru u Firtu sastali su se Kelhajm, za koji gađa Damir Mikec, i Ludvigsburg  Zorane Arunović. Međutim, članovi jednog od najboljih svetskih miks parova pištoljem  nisu međusobno odmerili snage.

Arunovićeva, koja je prvi put ove sezone gađala u Bundes ligi, je za direktnog rivala imala Simona Vajsa, i ubedljivo ga savladala sa 384: 376 u krugovima. Mikec je bio još precizniji, „ubio“ je najbolji rezultat vikenda – 389 krugova, pet više od protivnika Florijana Brunera i takođe doneo poen svom timu. Na kraju se Arunovićeva, svetska vicešampiona vazdušnim pištoljem, više radovala, jer Ludvigsburg je slavio sa 3:2 u pojedinačnim pobedama.

Povezana vest:  Održana sednica Upravnog odbora Sportskog saveza Srbije

U šestom kolu Ludvigsburg je zabeležio još jedan minimalan trijumf, ovaj put u duelu sa Murhardt-Karnsbergom (3:2), a jedan od tri poena donela je Zorana Arunović nadmašivši Tobijasa Hejdera (383:378).

Kelhajm je savladao Valdenburg (4:1), a Mikec je bio daleko bolji od Portugalke Žoane Kaštelao (388:370). Damir Mikec je jedini srpski strelac koji je ove sezone gađao u svih šest kola i u svih šest zabeležio je pobede.

Ovog vikenda je uspešan bio i Dimitrije Grgić. Njegov klub Valdkirh bio je domaćin drugog turnira Grupe „Jug“. Prvog dana, u petom kolu, Valdkirh je pobedio Althejm Valdhauzen (3:2), a u trijumfu je učestvovao i Grgić, jer je bio bolji od rivala Andreasa Rejdnera (377:372). Valdkirh u šestom kolu nije prepustio ni poen ekipi ESV iz Vajla na Rajni (5:0), a srpski reprezentativac je u izjednačenom duelu savladao Čeha Pavela Svetlika (383:382).

Povezana vest:  Britanska anti-doping agencija zadužena za SP u ragbiju

Na turniru u Valdkirhu je gađao i Zoran Vujić, član Etlingena. U petom kolu njegov klub je izgubio od Minhena (2:3), a jedan od dva poena Etlingena osvojio je Vujić, jer je bio bolji od Aleksandra Todorova (378:375). I u šestom kolu Etlingen je ostao praznih šaka, jer je poražen od  Hambrikena (1:4), a Vujić je izgubio od Jonatana Madera (375:378).

Posle šest kola nijedna od 12 ekipa u Grupi „Jug“ nije osvojila svih 12 bodova. Na prva tri mesta, sa po pet trijumfa, su Ludvigsburg, Valdkirh i Hambriken. Kelhajm je četvrti sa četiri pobede i dva poraza. Etlingen je na 11. poziciji, bez bodova. Četiri najbolje ekipe plasiraće se na finalni turnir.

Povezana vest:  Među 14 dopingovanih ruskih sportista 10 osvajača medalja sa OI u Pekingu

Duško Petrov je upisao još jedan trijumf  kao član Vilmandingena, koji se takmiči u Drugoj ligi, grupa „Jugozapad“. Ovog vikenda održano je treće kolo. Vilmandingen se sastao sa Oberkirhom, a direktan rival Duška Petrova bio je Danijel Lam. Obojica su pogodili po 377 krugova, što je bio i najbolji rezultat trećeg kola. Petrov je bio uspešniji u raspucavanju (10:9 krugova) i učestvovao u maksimalnom trijumfu Vilmandingena (5:0), koji je u tri kola prikupio svih šest bodova i predvodi ligašku trku.