Srpske reprezentativke su uspešno startovale na tradicionalnom turniru u El Ainu (Ujedinjeni Arapski Emirati), koji se održava pod pokroviteljstvom  Fatime Mubarak, supruge prvog i dugogodišnjeg predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Našu zemlju predstavljaju dve takmičarke. Andrea Arsović je osvojila zlato vazdušnom puškom, dok je Zorana Arunović bila osma malokalibarskim pištoljem.

Arsovićeva je u finalu zabeležila 249,0 kruga. Za skoro dva kruga nadmašila je drugoplasiranu Judit Gomez (Francuska) i odbranila trofej na prestižnom pozivnom turniru, na kome je trijumfovala i 2017. godine.

Povezana vest:  KUGLANJE, Subotički Pionir osvojio duplu krunu srpskog kuglanja a od grada – ni stisak ruke!

Zorana Arunović je, posle drugog mesta u kvalifikacijma, zauzela osmo mesto u finalu. Trijumfovala je Bugarka Antonaeta Boneva, koja je je u osnovnom delu jedina bila uspešnija od naše reprezentativke.

Do kraja turnira Arunovićeva će gađati i vazdušnim pištoljem, kojim je osvojila svetsko srebro u septembru u Čangvonu, a Andreu Arsović očekuje takmičenje u trostavu.

Vazdušna puška, finale: 1. Andrea Arsović 249,0, 2. Judit Gomez (Francuska) 247,2, 3. Žed Borde (Francuska) 226,4… Kvalifikacije: 1. Borde 626,5… 3. Arsović  624,8… Ukupno 30 takmičarki.

Povezana vest:  KUGLANJE, Poslednja proba pred SP u Rijeci mladih kuglašica i kuglaša protiv Mađarske u nedelju

Malokalibarski pištolj, kvalifikacije: 1. Antonaeta Boneva (Bugarska) 592, 2. Zorana Arunović 585… Ukupno 20 takmički.